Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Χαιρετίζουμε τις διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας ενάντια στο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση και την τροπολογία της ντροπής




3.500 χιλιάδες περίπου εκπαιδευτικοί και φοιτητές στην Αθήνα, αρκετές εκατοντάδες στη Θεσσαλονίκη και άλλες αρκετές εκατοντάδες σε πολλές πόλεις της χώρας διαδήλωσαν ενάντια στο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο Κεραμέως και στην τροπολογία που μονιμοποιεί στην εξ αποστάσεως ψευτο-εκπαίδευση και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος.


Χαιρετίζουμε την αγωνιστική διάθεση που εκφράστηκε στις διαδηλώσεις αυτές, καθώς αυτές αποτέλεσαν την πρώτη, μετά από καιρό και μετά την καραντίνα, μαζική εκδήλωση εργαζομένων ενάντια στην άγρια επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησής του.

Αποτέλεσε και μια πρώτη απάντηση στη συνδικαλιστική ηγεσία, που το δίμηνο που πέρασε, έδωσε ρεσιτάλ υποταγής, μέσω της απόλυτης προσαρμογής της στην καραντίνα, της πλήρους νομιμοποίησης της εξ αποστάσεως ψευτο-εκπαίδευσης του υπουργείου και της προσαρμογή της στον κυβερνητικό τυχοδιωκτισμό να ανοίξει στα τυφλά τα σχολεία.
Θετικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι άρχισε να σπάει το τείχος σιωπής που υπήρχε γύρω από την τροπολογία, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι μόνο ζήτημα οι κάμερες, όπως προσπάθησε στην αρχή να τον πείσει ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων, αλλά η θεσμοθέτηση για κάθε λόγο της εξ αποστάσεως ψευτο-εκπαίδευσης. Ως Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών ήμασταν οι πρώτοι και μόνοι που αναδείξαμε από την πρώτη στιγμή το σοβαρό αυτό ζήτημα.
Εγινε, λοιπόν, ένα πρώτο, μικρό, αλλά σημαντικό βήμα. Τα επόμενα βήματα είναι:
Να μαζικοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις.
Να βγει αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης που θα περιλαμβάνει απεργιακό βήμα και νέες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.
Να στηθούν επιτροπές αγώνα, ώστε να τεθούν οι βάσεις για να αντιμετωπιστούν τα ξεπουλήματα των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ήττας και της υποταγής.
Οι στόχοι μας:
·         Να αποσυρθεί το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο Κεραμέως, που αποτελεί λαιμητόμο για τα δικαιώματα των παιδιών στις σπουδές και για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών στη δουλειά.
·         Να ανατραπεί η τροπολογία της ντροπής που θεσμοθετεί εξ αποστάσεως ψευτο-εκπαίδευση όποτε θέλει η κυβέρνηση και ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος.      



Να καταγγείλουμε τον επικίνδυνο κυβερνητικό τυχοδιωκτισμό να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητοι όροι.
·   
agkinekp.blogspot.gr
13/5/2020
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: