Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΕΠΕ «Αλ. Δελμούζος»


 

Η κυβέρνηση αδίσταχτη νομοθετεί τη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης. Μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που ετοιμάζεται να ψηφίσει τις επόμενες μέρες, έφερε στη Βουλή και ψήφισε τροπολογία με την οποία θεσμοθετεί την σύγχρονη ΕξΑΕ κάθε φορά που δε θα λειτουργούν για οποιοδήποτε λόγο τμήματα ή σχολεία και προβλέπει κάμερες στις τάξεις για ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος σε περίπτωση πανδημίας.

 

Συγκεκριμένα, το άρθρο της τροπολογίας έχει ως εξής:

«Είναι δυνατή η, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με χρήση μέσων τεχνολογίας σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δε δύναται να παρακολουθήσουν δια ζώσης την εκπαιδευτική διαδικασία είτε λόγω καθολικής ή μερικής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικής δομής είτε για άλλο λόγο που ανάγεται σε έκτακτο ή απρόσμενο γεγονός. Η ταυτόχρονη διδασκαλία σε μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε άλλους μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν εξ αποστάσεως επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση επιδημικών νόσων. Σκοπός της παρεχόμενης δυνατότητας όλων των ανωτέρω περιπτώσεων είναι αποκλειστικά η παροχή εκπαίδευσης

 

Εδώ και μέρες, λόγω των εξελίξεων στην εκπαίδευση, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καταθέσαμε στο ΔΣ του σωματείου μας πρόταση για να γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση σε ανοιχτό χώρο (αυλή σχολείου, πλατεία κλπ.) με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης (μάσκα-γάντια) όπως κάνουν το ένα μετά το άλλο τα εκπαιδευτικά σωματεία.

 

Η διοίκηση του σωματείου (Προοδευτικά Ρεύματα, που έχουν την απόλυτη πλειοψηφία και νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν) δεν καταδέχτηκαν να απαντήσουν στο αίτημά μας ενώ, όπως μάθαμε, στις άλλες παρατάξεις του ΔΣ ότι κάνανε ουσιαστικά πλακίτσα με τον χώρο συνεδρίασης. Στη συνέχεια, πάντα ουρά της γραμμής της ΔΟΕ, έφαγαν το μεγαλύτερο μέρος της τροπολογίας που καθιερώνει την ΕξΑΕ παντού και πάντα και σε κάθε περίπτωση και έμειναν μόνο στην κάμερα. Φυσικά, η λύση γι’ αυτούς, όπως πάντα, είναι η προσφυγή στα δικαστήρια!

 

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών επιμένουμε στο να γίνει Γενική Συνέλευση και θα πάρουμε πρωτοβουλία σε αυτή την κατεύθυνση.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΛΟΓΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΟΧΙ στους ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΤΥΧΩΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 


ΣΕΠΕ «ΑΛ. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: