Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΣΑΜΟΣ: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών



Πάνω από τριάντα εκπαιδευτικοί (κυρίως από τη Δευτεροβάθμια και πολύ λίγοι από την Πρωτοβάθμια) συμμετείχαν στη συγκέντρωση της 19/5 στο Καρλόβασι της Σάμου, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που είχαν αποφασιστεί τη μέρα αυτή.


Απόφαση για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου είχε πάρει η ΕΛΜΕ Σάμου με παράλληλη κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για την οποία έγινε ενημέρωση στα σχολεία του νησιού την προηγούμενη μέρα 18/5. Την ίδια μέρα 18/5 καλέστηκε και ΓΣ της ΕΛΜΕ όπου αν και χωρίς απαρτία συζητήθηκαν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε σχέση με την εξελισσόμενη επίθεση στην εκπαίδευση. Συζήτηση που κατέληξε σε απόφαση –ως ανοιχτό ΔΣ- για κάλεσμα των συλλόγων των γονιών σε ενημέρωση από την ΕΛΜΕ σχετικά με το πολυνομοσχέδιο και την τροπολογία του ΥΠΑΙΘ.

Σε όλες τις διαδικασίες είναι φανερό ότι η στάση της συνδικαλιστικής ηγεσίας και όλων των βασικών δυνάμεων λειτουργεί ανασχετικά στο ξεδίπλωμα των αγωνιστικών διαθέσεων των εκπαιδευτικών και στο άπλωμα της πάλης τους. Αυτό το όριο της … «μη πάλης» εκφράζεται και στο επίπεδο των πρωτοβάθμιων σωματείων με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ενώ τυπικά ο Σύλλογος της Πρωτοβάθμιας καλούσε στην κινητοποίηση της 19/5, τα εφτά μέλη του ΔΣ του Συλλόγου … «εκπροσωπήθηκαν» σε αυτήν από ένα!

Τη συγκέντρωση της 19/5 στην πλατεία στο Καρλόβασι ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα που έκφραζαν την πλήρη αντίθεση στην πολιτική και στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου και της τροπολογίας και καλούσαν σε μαζική πάλη για την ανατροπή τους Η συνάντηση με τους συλλόγους των γονέων και η πραγματοποίηση νέας ΓΣ είναι τα επόμενα βήματα που έχει προγραμματίσει η ΕΛΜΕ Σάμου στην κατεύθυνση διεύρυνσης του αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: