Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΤΡΙΚΑΛΑ: Συγκέντρωση εκπαιδευτικών


Μαζικό ήταν και το χθεσινό συλλαλητήριο που οργάνωσαν η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Τρικάλων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και την τροπολογία για τις κάμερες.


Δεκάδες εκπαιδευτικοί, παρά το άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας, μαθητές και γονείς, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεση τους, ενώ ακολούθησε πορεία ως τα γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας.

Κοινή συνισταμένη ήταν ότι οι ελιγμοί και οι υποχωρήσεις της κ. Κεραμέως δεν πείθουν κανέναν και η πάλη για την μη κατάθεση του νομοσχεδίου πρέπει να ενταθεί. Υπήρχαν όμως αρκετοί προβληματισμοί για το πώς πρακτικά απαντάμε σε διάφορες, υπόγειες πιέσεις για εφαρμογή της τροπολογίας, όπως και ποια ακριβώς είναι τα αιτήματα και οι στόχοι πάλης μας.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών για άλλη μια φορά συμμετείχαν με δικό τους πανό και συνθήματα, κάνοντας διακριτή την παρουσία τους και προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις για την κατεύθυνση που πρέπει να έχει ο αγώνας μας.

Αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν και στην ΓΣ της ΕΛΜΕΤ που (επιτέλους) ορίστηκε για την Τρίτη 26 Μαΐου σε προαύλιο σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: