Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΗΡΑΚΛΕΙΟ| Από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.




Με αρκετή μαζικότητα –περίπου τριακόσια άτομα– πραγματοποιήθηκε και η σημερινή κινητοποίηση στο κέντρο του Ηρακλείου ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση.
Οι εκπαιδευτικοί και η νεολαία συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι επιθυμούν να αγωνιστούν για τα δικαιώματά και τις κατακτήσεις τους απέναντι στην επίθεση του συστήματος. Συμμετείχαν με πανό πολιτικά σχήματα που παρεμβαίνουν στον χώρο της εκπαίδευσης, σωματεία εκπαιδευτικών και φοιτητικοί σύλλογοι. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών μοίρασαν πλατιά την ανακοίνωσή τους και συμμετείχαν στην διαδήλωση.

Συνεχίζοντας την ίδια στάση, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών προσπάθησε ξανά να καπελώσει και να ηγεμονεύσει με την παρέμβασή της, χωρίς να αφήσει περιθώρια ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης απόψεων. Τo ΠΑΜΕ αφού στήριξε την κυβέρνηση, μαζί με όλη την συνδικαλιστική ηγεσία και τις δυνάμεις του συστήματος, στην υλοποίηση της εξ αποστάσεως ψευτο-εκπαίδευσης  συμμετέχοντας τις πλατφόρμες του υπουργείου, προσπαθεί με τσαμπουκά και τραμπουκισμούς να αποκλείσει τις Αγωνιστικές Κινήσεις και άλλες δυνάμεις που έχουν  αντίθετη από την δικιά  τους άποψη, να ακουστούν και να παρέμβουν. Όμως να ξέρουν καλά ότι δεν θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα τους δώσουν την απάντηση που τους αντιστοιχεί.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις αποτελούν μία ελπιδοφόρα αρχή και ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα που οφείλουν να δώσουν οι εκπαιδευτικοί και η νεολαία. Ανάγκη είναι να μαζικοποιηθούν οι καλεσμένες Γενικές Συνελεύσεις σε ανοιχτούς χώρους, να παρθούν αποφάσεις αγώνα και να οργανωθούν νέες διαδηλώσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο Κεραμέως, την τροπολογία για την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος και την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και την αντιδραστική κυβερνητική πολιτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια: