Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Επιτυχημένη, συγκροτημένη και πλούσια σε περιεχόμενο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ΕΒΕ στην Αθήνα (8/6)



Με επιτυχία έγινε στα Προπύλαια την Τρίτη 8/6 το απόγευμα, η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που οργάνωσε και κάλεσε η «Πρωτοβουλία για διαδήλωση ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής». Ήταν η πρώτη προσπάθεια να εκφραστεί στον δρόμο η αντίθεση στο νέο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο τους άμεσα εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά συνολικά τον λαό. Κόντρα στην απραξία των συνδικαλιστικών ηγεσιών και της κυρίαρχης ρεφορμιστικής αριστεράς, τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν θετική παρακαταθήκη.

 

Γονείς, φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί επισήμαναν ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία θα αρχίσει να εφαρμόζεται από φέτος, θα πετάξει δεκάδες χιλιάδες νέους εκτός των πανεπιστημίων. Μοιράστηκε η προκήρυξη της Πρωτοβουλίας που συνδέει το ζήτημα της ΕΒΕ με τα υπόλοιπα μέτρα στην εκπαίδευση αλλά και την διαμόρφωση του εργασιακού μεσαίωνα.

 

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, από τη μικροφωνική διαβάζονταν οι αιχμές που θέτει η Πρωτοβουλία ενάντια στην ΕΒΕ. Χαιρετισμό και στήριξη απεύθυναν μια σειρά συλλογικότητες. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών που πήραν την πρωτοβουλία της συγκρότησής της, Γονέας εκ μέρους της Πρωτοβουλίας , η Ταξική Πορεία, η «Συνέλευση ενάντια στην βιοεξουσία και την κλεισούρα» και η ΑΡΕΝ εκπαιδευτικών. Όλες οι τοποθετήσεις ανέδειξαν το πώς η εφαρμογή της ΕΒΕ θα πετάξει τα παιδιά των πιο φτωχών στρωμάτων έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αναδείχθηκε επίσης και ο ρόλος της τηλεκπαίδευσης σε όλη αυτή την διαδικασία.

 

Η επιτυχημένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε στόχο να αναδειχθεί στον λαό το ζήτημα του μαζικού αποκλεισμού των μαθητών από τις σπουδές που φέρνει η ΕΒΕ. Ενόψει της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση ενάντια σε αυτή την πτυχή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

 

Όσο θα υπάρχει η ΕΒΕ, η Πρωτοβουλία θα θέτει το ζήτημα στης κατάργησής της που αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αγώνα, απεργία και διαδηλώσεις. Μαζί με τις ΕΒΕ πρέπει να ανατραπεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης.

 

Να ανατραπεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής!

Να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη! 

Το επόμενο ραντεβού είναι την ημέρα της Γενική Απεργίας την Πέμπτη 10/6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: