Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Κάτω το νομοσχέδιο Χατζηδάκη – Να γίνει νέα απεργία!

Λίγες μέρες έχουν απομείνει για την ψήφιση ενός από τα πιο αντιλαϊκά και αντιδραστικά νομοθετήματα των τελευταίων χρόνων. Το διαβόητο νομοσχέδιο Χατζηδάκη το οποίο καταργεί το 8ωρο και την κυριακάτικη αργία, χτυπάει παραπέρα τις συλλογικές συμβάσεις, μονιμοποιεί την τηλε-εργασία, διευκολύνει κι άλλο τις απολύσεις και βγάζει στην παρανομία την απεργία και τα σωματεία. Ένα νομοσχέδιο, το οποίο, συνολικά, επαναφέρει όρους εργασίας και συνδικαλισμού που ανάγονται στο 1850!

Οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου είναι γνωστές εδώ και πολλούς μήνες, μέσω διαρροών αλλά και επίσημων δηλώσεων των κυβερνητικών παραγόντων. Παρόλα αυτά, οι διάφορες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αντί να οργανώσουν και να ξεκινήσουν έγκαιρα μια αγωνιστική πανστρατιά, περίμεναν να έρθει η τελευταία στιγμή, ακύρωσαν ακόμα και την απεργία της 3/6 και «έβγαλαν την υποχρέωση» μέσω της γενικής απεργίας της 10/6. Η απεργία στις 10/6 ήταν μια καλή απεργία με αρκετά μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις. Όπως είναι φανερό, όμως, όχι αρκετή για να δημιουργήσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Οι άθλιοι χειρισμοί των συνδικαλιστικών ηγεσιών λειτούργησαν για μια ακόμα φορά ως χείρα βοήθειας στο σύστημα και την κυβέρνηση.

Και δεν φτάνει αυτό. Νέα απεργία δεν προκηρύσσεται. Η ΑΔΕΔΥ περιορίζεται σε στάση εργασίας 12 – λήξη ωραρίου. Οι εργατοπατέρες μάλιστα φρόντισαν να αποφασίσουν στάση εργασίας με τέτοιο τρόπο, που η συμπλήρωσή της από 3ωρες στάσεις από πρωτοβάθμια σωματεία να μην μπορεί να συμπληρώσει όλο το ωράριο! Ο σχεδιασμός είναι να βγει εκ νέου η υποχρέωση με ένα απογευματινό συλλαλητήριο.

Όμως, παρά τις δυσκολίες στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, το να προκηρυχθεί νέα απεργία είναι μονόδρομος. Και όχι απλά μια απεργία που θα αφορά μια μειοψηφία συνδικαλισμένων εργαζομένων. Αλλά μια πραγματική, μαζική απεργία που θα εκφράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αντίσταση των εργαζομένων στην ψήφιση του αντιλαϊκού νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Μια απεργία που θα αποτελέσει βάση ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ με στόχο την κατάργηση του αντεργατικού-αντισυνδικαλιστικού τερατουργήματος ακόμα και αν ψηφιστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τις ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ να κηρύξουν στις 16/6 στάσεις εργασίας 8-11 το πρωί και οι ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ να καλύψουν το υπόλοιπο ωράριο 11-2 με στάση εργασίας, ώστε να μαζικοποιηθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις. Η ύπαρξη πανελλαδικών εξετάσεων δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα άρνησης της αναγκαιότητας να υπερασπίσουμε με απεργία τα στοιχειώδη δικαιώματα της νέας γενιάς των εργαζομένων, των σημερινών μαθητών μας. Άλλωστε, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν απόλυτα την ευθύνη για το γεγονός ότι τόσους μήνες είχαν βάλει λουκέτο στην λειτουργία των σωματείων.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας και να μαζικοποιήσουν τις συγκεντρώσεις. Ολη την επόμενη περίοδο να μαζικοποιήσουν συνελεύσεις για να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας. Κόντρα στην επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησης – κόντρα στην υπονόμευση της αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστικών ηγεσιών.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! ΝΑ γίνει νέα απεργία. Τα πρωτοβάθμια σωματεία
να κηρύξουν στάση εργασίας στις 16/6, 8.00-11.00 και ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ να την συμπληρώσουν 11.00-14.00

ü Να μην περάσει η ιστορική οπισθοδρόμηση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη!

ü  Μαζικός αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: