Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Δύο εβδομάδες υγειονομικής τραγωδίας στα σχολεία – Μαθητές στον αγώνα για πραγματικά μέτρα προστασίας!

 

Με τα κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές συνεχώς να αυξάνονται και την υγειονομική κατάσταση στη χώρα μας ολοένα και να χειροτερεύει, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας. Τα ανοικτά παράθυρα, τα δύο selftest εβδομαδιαίως και η ατομική ευθύνη, αποτελούν τη μόνη άμυνα των μαθητών και των εκπαιδευτικών απέναντι στον ιό που διασπείρεται συνεχώς και απασχολεί τον παγκόσμιο πληθυσμό εδώ και περίπου δυόμιση χρόνια. Η κυβέρνηση, δεν παρέλειψε να ανακοινώσει και ¨πληθώρα¨ νέων μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, δηλαδή… ένα παραπάνω selftest την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων.

Είναι φανερό λοιπόν, πως το σχολείο δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και η υγεία των μαθητών και των καθηγητών μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Αντί να μας υποστηρίξουν, στέκονται απέναντι μας, αποφασίζοντας να συγχωνεύσουν τα τμήματα και να δείξουν για άλλη μια φορά πως δεν μας υπολογίζουν, θέτοντας την υγεία μας σε κίνδυνο. Και σαν κερασάκι στην τούρτα κατατέθηκε από το Υπουργείο Εργασίας τροπολογία για τις άδειες ειδικού σκοπού, που προβλέπει 50% μειώσεις των μισθών για τους γονείς όσων παιδιών νοσούν από κορωνοϊό!!! Όλα αυτά επιβεβαιώνουν πως η διαχείριση της πανδημίας δεν έχει πάψει στιγμή να είναι σκληρά ταξική. Ο λαός γίνεται θυσία στο βωμό της κρίσης ενώ παράλληλα βρίσκουν την ευκαιρία να γκρεμίσουν όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, πρακτικά αβοήθητοι απέναντι στην πανδημία αγωνίζονται για ασφαλή και ανοιχτά σχολεία, με αμέτρητες καταλήψεις από την πρώτη κιόλας εβδομάδα ενδεικτικές της αποφασιστικότητας και της δύναμης των μαθητών. Οι αγώνες πρέπει να συνεχιστούν και με όπλο μας την κατάληψη, τις συνελεύσεις και τη διαδήλωση πλάι σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουμε ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψή για όλους, μαζικούς διαγνωστικούς ελέγχους στα σχολεία και ολιγομελή τμήματα.

- ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

- ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

- ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

- ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ(rapid, PCR κλπ.)

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

-ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: