Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε σε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες της Προσχολικής Αγωγής, της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης τη νέα ενέργεια τρομοκράτησης που σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε σε

περικοπή μισθών ογδόντα (80) ημερών και ποσού 5.699,20 ευρώ, μετά την παρέλευση οχτώ (8) μηνών στον εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο, υπεύθυνο τομέα (ΕΠΑΛ Καινούργιου) του Εργαστηριακού Κέντρου Αγρινίου, διότι δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει τηλεκπαίδευση λόγω της ιδιαιτερότητας και των αντικειμενικών δυσκολιών των μηχανολογικών εργαστηριακών μαθημάτων, που διδάσκει στην ειδικότητα του ο εκπαιδευτικός.

Ο συγκεκριμένος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λειτουργώντας ως «λαγός» και επιδεικνύοντας «υπερβάλλοντα ζήλο» προωθεί και εφαρμόζει έμπρακτα την πολιτική ανοιχτής τρομοκρατίας του Υπουργείου Παιδείας.

Λίγες μέρες μετά από τις απειλές Κεραμέως και Συρίγου ότι θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν όσοι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν τηλε«μαθήματα» ενώ το σχολείο τους βρίσκεται υπό κατάληψη, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτό το νέο κρούσμα πρωτοφανούς πράξης τρομοκρατίας, για τα δεδομένα στην εκπαίδευση. Και αυτό ενώ η κατηγορία για αποχή από την τηλεκπαίδευση σε βάρος του συναδέλφου είναι αστήρικτη και εντελώς αβάσιμη. Γιατί, αποδεικνύεται από τα πραγματικά γεγονότα η καθημερινή παρουσία του εκπαιδευτικού έξω από τα εργαστήρια. Μάλιστα, όπως έχει καταγγείλει ο εκπαιδευτικός Κώστας Κορδάτος, η διευθύντρια του ΕΠΑΛ, χωρίς καμία αρμοδιότητα, παραβίασε τις εισόδους των εργαστηρίων, κλειδώνοντας τον έξω από αυτά. Έτσι, δεν του επέτρεψε να εισέρχεται, τόσο κατά το διάστημα της τηλεκπαίδευσης, όσο και στην επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση, που το ίδιο το Υπουργείο θεώρησε απολύτως απαραίτητη, για να αναπληρωθούν τα εργαστηριακά μαθήματα…

Είναι φανερό ότι η επιβολή αυτού του προστίμου στόχο έχει –πέρα από την επίδειξη εκδικητικού πνεύματος προς τον εκπαιδευτικό, που δεν είναι καθόλου αμελητέα- να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται και δεν κάνουν τηλε«μαθήματα» ενώ οι μαθητές τους έχουν κάνει κατάληψη στο σχολείο. Το χτύπημα των καταλήψεων και η υπονόμευση του δίκαιου αγώνα των μαθητών για το δικαίωμά τους στις σπουδές και στην υγεία βρίσκεται πίσω και από αυτή την επιβολή προστίμου.

Από την άλλη, γίνεται φανερός για μία ακόμη φορά ο αντιδραστικός ρόλος της  τηλε«εκπαίδευσης», που ήρθε για να μείνει, ρόλος -πέρα από τα άλλα- χτυπήματος και ανοιχτής υπονόμευσης των μαθητικών αγώνων.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ !

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Κανένας συνάδελφος να μην κάνει webex,

να μην δεχτεί να διαδραματίσει το ρόλο του καταδότη,

κανείς να μην βάλει απουσίες σε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη.

 

Οι μαθητές αγωνίζονται για λογαριασμό όλου του λαού! Τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Να μην επιτρέψουμε την τρομοκράτησή τους.

 

▪ Κάτω η Αξιολόγηση, η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

▪ Μέτρα προστασίας τώρα για καθηγητές και μαθητές

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες

 


Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, 

Δεν υπάρχουν σχόλια: