Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Και άλλη αγωγή του ΥΠΑΙΘ ενάντια σε απεργία εκπαιδευτικών!

Να μην περάσει η τρομοκράτηση του κλάδου!

Η βιομηχανία αγωγών της Υπουργού Παιδείας ενάντια σε οποιαδήποτε στοιχειώδης κινητοποίηση του κλάδου δεν έχει πάτο!

«Πρώτα» είχαμε την αγωγή για την απεργία της 16ης Ιούνη ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη. Παράλληλα η Κεραμέως είχε προσφύγει στα δικαστήρια ενάντια στην τρίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ για τις εξετάσεις στα πρότυπα. Πιο πρόσφατα είχαμε την κήρυξη της «απεργίας-αποχής» από την αξιολόγηση σαν «παράνομη».

Τη σειρά της έχει η απόφαση των ΟΛΜΕ ΔΟΕ για 3ωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών από τις εξετάσεις για την «ελληνική PISA». Δηλαδή τις  «πιλοτικές» εξετάσεις που θα φέρουν ακόμα πιο μέσα στα σχολεία όλο το πλαίσιο της αξιολόγησης, της σύνδεσής της με τις επιδόσεις των μαθητών, την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.

Με το επιχείρημα ότι... «οι νόμοι θα εφαρμόζονται» το Υπουργείο χρησιμοποιεί το μαστίγιο και το... μαστίγιο σε οποιαδήποτε προσπάθεια κίνησης του κλάδου. Δεν υπάρχει παραμικρή κινητοποίηση στην οποία δεν έχει γίνει δικαστική προσφυγή.

Όλα αυτά αποτελούν εικόνα του πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και το σύστημα τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Το πώς ο νόμος Χατζηδάκη θέλει τα σωματεία γλάστρες μπροστά στην εφαρμογή της επίθεσης.

Να μην επιτρέψουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης του κλάδου! Η πραγματική υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην απεργία μπορεί να γίνει μόνο με την πλατιά δική μας κινητοποίηση.

Είμαστε βέβαιοι ότι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ δε θέλουν να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Πρώτα από όλα προπαγανδίζουν ότι η στάση εργασίας αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς που τα σχολεία τους συμμετέχουν στην PISA. Αλλά και με την ανακοίνωση της προσφυγής κάλεσαν σε συγκέντρωση στα δικαστήρια χωρίς όμως στάση εργασίας για να μαζικοποιηθεί.

Μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Να παρθούν αποφάσεις για στάσεις εργασίας για αύριο στα δικαστήρια!

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην απεργία!

Τα πρωτοβάθμια σωματεία (ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ) να καλέσουν μαζικές συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας την Τετάρτη 18/5



Δεν υπάρχουν σχόλια: