Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Δεν θα συμμετέχουμε σε ηλεκτρονικές εκλογές

 Η πέμπτη φάλαγγα του συστήματος μέσα στα σωματεία μεθοδεύει τη συμμόρφωση στο Νόμο 4808 (Χατζηδάκη) και την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών «εκλογών»

Να μαζικοποιήσουμε συνελεύσεις που θα ανατρέψουν αυτή την κατεύθυνση.


Δεν θα συμμετέχουμε σε ηλεκτρονικές εκλογές – δεν συναινούμε σε ακόμα μεγαλύτερη εκχώρηση των σωματείων μας στον αντίπαλο

Η πάλη για ανατροπή του Ν.4808 θα συνεχιστεί

Η κυβέρνηση κλιμακώνει μέσω των διάφορων συστημικών συνδικαλιστών την προσπάθειά της να χτυπήσει ακόμα περισσότερο τα σωματεία. Εκμεταλλευόμενη τη διαλυτική κατάσταση που αυτές οι ηγεσίες έχουν καταφέρει στο συνδικαλιστικό κίνημα και με τη δική τους βοήθεια, επιχειρεί να γενικεύσει σε διάφορους ΣΕΠΕ (για την ώρα) την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών ψηφοφοριών στις εκλογές που θα διεξαχθούν την περίοδο αυτή.

Οι ηλεκτρονικές εκλογές δεν είναι «βολικές» ή «άβολες». Είναι μια ακόμα προσπάθεια:

- Να χτυπηθούν κι άλλο –έως κατάργησης- οι ήδη χτυπημένες ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, ώστε το κίνημα να αντικατασταθεί πλήρως από εικονική συμμετοχή με like και dislike, μια διαδικασί, όπου ο αντίπαλος ηγεμονεύει.

- Να ανοίξει ο δρόμος στη συνολική εφαρμογή του απεργοκτόνου Ν. 4808, ο οποίος προβλέπει ως προαπαιτούμενο τις αντίστοιχες ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για οποιαδήποτε απεργιακή απόφαση.

- Να ελεγχθεί πλήρως η εσωτερική ζωή των Σωματείων.

Αν ο κλάδος γύρισε μία φορά την πλάτη του στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (που είναι, έτσι κι αλλιώς, όργανα του αντιπάλου – κρατικά και όχι συνδικαλιστικά), πρέπει να γυρίσει δέκα φορές την πλάτη του στη νομιμοποίηση αυτού του ενδεχόμενου μέσα σε αυτά που πρέπει να είναι δικά του όργανα πάλης  - τα σωματεία μας.

Οι εργατοπατέρες κλαψουρίζουν ότι τα σωματεία μας πρέπει να λογοδοτούν στο κράτος και να είναι νόμιμα. Όμως, με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, κάθε ζωντανή αγωνιστική κίνηση ενός σωματείου, τίθεται από τον αντίπαλο παράνομη. Τα σωματεία πρέπει να λογοδοτούν στα μέλη τους και όχι στο αστικό κράτος, την κυβέρνηση και το σύστημα.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν αυτή τη μεγάλη διολίσθηση. Τους καλούμε να μαζικοποιήσουν συνελεύσεις και να ανατρέψουν αυτήν την απόφαση. Οσο μας αφορά, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών δεν θα συναινέσουμε στο νέο χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος. Σε σωματεία που θα προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, θα απέχουμε από τις εκλογές και καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να απέχουν. Αντίστοιχα, καλούμε τις παρατάξεις και τα σχήματα που έχουν τοποθετηθεί ενάντια στο Ν.4808 να αντιστοιχίσουν τις πράξεις τους στα λόγια τους και να απέχουν.

·        Δεν χαρίζουμε τα σωματεία μας στο κράτος, την κυβέρνηση και το σύστημα. Παλεύουμε να τα κάνουμε όργανα συγκρότησης αγώνα. Κάτω ο Ν.4808.

·        Κανένα σωματείο να μην προχωρήσει σε ηλεκτρονικές εκλογές. Σε μια τέτοια περίπτωση, καλούμε σε Μαζική ΑΠΟΧΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: