Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

KAMIA ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για επέκταση ωραρίου λειτουργίας μέχρι τις 6μμ στα δημοτικά και νηπιαγωγεία αποδεικνύουν ότι η επίθεση στα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών δεν έχει τέλος! Το ίδιο και ο κυνισμός!

Παρουσιάζοντας το μαύρο-άσπρο οι Μητσοτάκης-Κεραμέως, πλάσαραν τη νέα εξαγγελία ως μέτρο αντιμετώπισης του δημογραφικού και στήριξης των οικογενειών. Από κοντά και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ διαφήμισαν τη νέα «ανακούφιση»!

Για ποιες οικογένειες μιλάει η κυβέρνηση; Μα αυτές που φτωχοποίησε η πολιτική της! Αυτές που μαστίζονται από την ανεργία, την απληρωσιά, την ακρίβεια. Αυτές που τρέχουν και δεν φτάνουν να πληρώσουν τα βασικά για να ζήσουν. Που ψάχνουν δουλειές του ποδαριού μπας και βγάλουν το μήνα. Που δουλεύουν με τα 10ωρα και 12ωρα του νόμου Χατζηδάκη. Αυτές που αγωνιούν για το καθημερινό φαΐ στο τραπέζι, τις λαϊκές οικογένειες. Σε αυτές απευθύνεται ότι τάχα νοιάζεται για τα παιδιά τους. Θα τους φέρει, λέει, δασκάλους για τα μαθήματα του σχολείου, για τις τέχνες, τη μουσική κλπ, ώστε να έχουν χρόνο και μάλιστα ποιοτικό στο σπίτι, να αυξάνονται και να πληθύνονται…

Η κοροϊδία πάει σύννεφο! Το να βαφτίζουν την κόλαση παράδεισο και τη βαρβαρότητα κοινωνική πολιτική είναι το ένα. Το άλλο, το πιο σοβαρό, είναι οι απάνθρωπες συνθήκες ασύλου και ιδρυματισμού που θα διαμορφωθούν για τα ίδια τα παιδιά. Σε σχολεία–φυλακές, ξεθεωμένα ατέλειωτες ώρες, για να συνεχίζεται απρόσκοπτα το ξεζούμισμα των γονιών τους.

Και οι δάσκαλοι; Οι νηπιαγωγοί; Ε, αυτοί να κάνουν τους φύλακες! «Της νεολαίας νταντάδες» κι ακόμα χειρότερα. Κι αυτοί ξεθεωμένοι, με ωράρια λάστιχο ως το απόγευμα. Το ωράριο «12 με 6» είναι μπροστά. Να καλούνται να «διαχειριστούν» εντάσεις με γονείς, οι οποίες θα πολλαπλασιαστούν. Με τα παιδιά εξοντωμένα και νευρικά. Κι όποιος αντέξει, άντεξε. Υπάρχει και η αξιολόγηση για τους τεμπέληδες!

Θα κάνει, λέει, προσλήψεις. Νομίζει ότι οι αναπληρωτές τρώνε κουτόχορτο. Αφού τους απειλεί με νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, στον οποίο θα πρέπει να πιάσουν τη βάση, -με νέες κατηγοριοποιήσεις σε πίνακες, με επιπλέον εμπόδια στο δικαίωμα στη δουλειά, ετοιμάζει τις νέες συμβάσεις με χίλια δυο κριτήρια- που ποτέ δε θα είναι αρκετά. Μειωμένου ωραρίου, ωρομίσθιοι, τριμηνίτες, ποιος ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστούν. Ανακύκλωση της ανεργίας, εξάπλωση της αδιοριστίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μονιμότητα στην εργασιακή περιπλάνηση και ομηρία!

Η συζήτηση που εξαντλείται στις βελτίωση των ανύπαρκτων υποδομών, παγιδεύει στην κατεύθυνση αποδοχής του μέτρου. Να πάρουν ξεκάθαρη θέση όλες οι παρατάξεις και η ΔΟΕ να σταματήσει να στηρίζει το μέτρο σωπαίνοντας. Δεν αρκεί να καταδικάσουμε. Η επέκταση του ωραρίου δεν πρέπει να περάσει. Με τα λόγια δεν ανατρέπονται οι νόμοι και φυσικά «δεν μένουν στα χαρτιά». Πρέπει ν’ αγωνιστούμε για να κερδίσουμε.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΤΡΟΥ!

ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: