Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Καμιά συμμετοχή στην τελική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας!

Συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων 



Η επίθεση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας στο χώρο της εκπαίδευσης δεν έχει τέλος. Η αξιολόγηση επιδιώκεται με απειλές και τρομοκρατία να προχωρήσει. Τα ταξικά μέτρα της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα πετσοκόψουν όνειρα χιλιάδων μαθητών.

Εντατικοποίηση, εκπαιδευτικοί πολύ-εργαλεία, με την αξιολόγηση να προετοιμάζει το έδαφος για το κτύπημα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, και στο ίδιο το δικαίωμα στη δουλειά. Η ακρίβεια εξανεμίζει τους χαμηλούς μισθούς την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και το υπουργείο έχει εξαπολύσει μια βιομηχανία διώξεων ενάντια σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση.

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ με τους χειρισμούς της έχει υπονομεύσει σοβαρά το αγωνιστικό φρόνημα που υπήρχε στην αρχή της χρονιάς και έχει δώσει πολύτιμο χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση, η οποία κάνει βήματα προώθησης των επόμενων βημάτων της διαδικασίας της αξιολόγησης. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι μόνη διέξοδος είναι η συγκρότηση κινήματος ανατροπής αυτής της πολιτικής και της αξιολόγησης. Κινήματος με συνελεύσεις - απεργίες - διαδηλώσεις που θα αντιπαρατεθεί κεντρικά στην αντιδραστική πολιτική και στην εκπαίδευση. Η αξιολόγηση δεν "θα μείνει στα χαρτιά". Ή θα ανατραπεί ή θα εφαρμοστεί ολοκληρωτικά. Η παραπάνω αναγκαιότητα της κεντρικής μάχης είναι αυτή που πρέπει να προωθηθεί.

 Σ’ αυτή την κατεύθυνση οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών στηρίξαμε την απεργία- αποχή της ΕΛΜΕ Χανίων και καλούμε τους συναδέλφους να απέχουν από την τελική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Μια κίνηση-στάση που εκφράζει την αντίθεση μας στα αντιλαϊκά μέτρα του υπουργείου και επενδύεται στις αναγκαιότητες να κινητοποιηθούμε και να αγωνιστούμε με τη νέα χρονιά. Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση δεν έχει τελειώσει. Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων να επικαιροποιήσει την απόφαση για απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης δημόσια και προς τους εκπαιδευτικούς




Δεν υπάρχουν σχόλια: