Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ;

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

            Την Τρίτη 22/11 έγιναν η εκλογοαπολογιστική συνέλευση και οι εκλογές για την Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στην Καρδίτσα. Από τους 98 αντιπροσώπους (119 το 2019) παρόντες ήταν στη συνέλευση γύρω στους 40 οπότε δεν είχε  απαρτία.

            Δύο αντιπρόσωποι (πυροσβέστες) είχαν εκλεγεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η Ε.Γ. με ψήφους των Δημοκρατική-Προοδευτική Ενότητα (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΑΚΕ νομιμοποίησαν αυτούς τους αντιπροσώπους. Το επιχείρημά τους ήταν ότι είναι νόμιμη η εκλογή τους, δεν μπορεί να διαγραφούν, η δικαιοσύνη θα τους δικαιώσει σε τυχόν προσφυγή που θα κάνουν και άλλα τέτοια.

            Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα, ο νόμος Χατζηδάκη δε μένει στα χαρτιά! Πολύ εύκολα, με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων ή αντίστοιχων οργάνων, υλοποιούνται ηλεκτρονικές ή υβριδικές εκλογές σε σωματεία, ομοσπονδίες κλπ. Μια σειρά σωματεία στην Α/θμια εκπαίδευση για τις εκλογές για το συνέδριο της ΔΟΕ, εκλογή αντιπροσώπων για ΑΔΕΔΥ(Χαλκιδική), στην ΕΔΟΘ και έπεται συνέχεια και στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ το Δεκέμβρη.

            Η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) μάλιστα με τοποθέτησή της έκανε επίκληση εφαρμογής του Ν.1264 σε αντιδιαστολή με το νόμο Χατζηδάκη. Τελικά και το ΠΑΜΕ και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ συμμετείχαν στις εκλογές.

            Είναι φανερό ότι τελικά μένουν στα χαρτιά οι θέσεις: να μείνει ο νόμος Χατζηδάκη στα χαρτιά, για ανυπακοή και μη εφαρμογή του νόμου. Επικρατεί τελικά η δικαιολογία ότι υπάρχει συνδικαλιστική δουλειά στους χώρους αυτούς και δε γίνεται να αφεθεί, δε χαρίζουμε σε ΔΑΚΕ_ΠΑΣΚ_ΣΥΡΙΖΑ τα σωματεία. Αλήθεια, πόση απόσταση έχουν τα προηγούμενα από τις αντίστοιχες θέσεις των ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ/ΔΙΚΤΥΟ-ΔΗΣΥ/ΠΕΚ που δικαιολογούσαν τη συμμετοχή τους στις πρόσφατες εκλογές της διοίκησης για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών.  Που τελειώνει αυτό το επιχείρημα και μέχρι τι μπορεί να αποδεχτεί, ανεχτεί, προσαρμοστεί; Η συνδικαλιστική δουλειά στα σωματεία ίσον εκλογές;

             Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ με έναν αντιπρόσωπο έθεσαν ότι ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Η προάσπιση της συνδικαλιστικής δράσης δεν μπορεί να γίνει με την πλήρη ευθυγράμμιση σε όσα ορίζει ο νόμος ούτε με την επίκληση της νομιμότητας και της «νομικής κάλυψης» που δίνει αυτός. Οι αγώνες μας είναι δίκαιοι! Γι αυτό απείχαμε από τις εκλογές. Στάση που δυστυχώς πανελλαδικά μόνο οι δυνάμεις των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ και της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ έχουν κρατήσει.

            Είναι φανερό ότι ο αντίπαλος έχει κάνει σημαντικά βήματα στην εφαρμογή του νόμου Από τη μεριά μας επιμένουμε στην κατεύθυνση:

Δεν χαρίζουμε τα σωματεία μας στο κράτος, την κυβέρνηση και το σύστημα.

Παλεύουμε να τα κάνουμε όργανα συγκρότησης αγώνα για την ανατροπή του Ν.4808(Χατζηδάκη)  



Δεν υπάρχουν σχόλια: