Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Η επίσκεψη της Κεραμέως στην Κέρκυρα να μας βρει στο δρόμο!


Μετά την αναβολή της επίσκεψης Κεραμέως στις αρχές Οκτώβρη στην Κέρκυρα, αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοέμβρη. Η υπουργός Παιδείας, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ, έρχεται να «εγκαινιάσει» νέα σχολικά κτήρια που εδώ και χρόνια έπρεπε να είναι παραδοτέα. Στην πραγματικότητα έρχεται να επιβλέψει το «έργο» που επιτελείται στα σχολεία. Έργο που προφανώς δεν σχετίζεται με τον τυπικό εκπαιδευτικό ρόλο του σχολείου, αλλά με το προχώρημα όλων των αντιδραστικών μέτρων και ρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση.Σχετίζεται δηλαδή με το πόσο υλοποιείται όλο το πλέγμα της αξιολόγησης, πόσο πειθαρχημένοι είναι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στις επιταγές του υπουργείου και της κυβέρνησης. Σχετίζεται με το βαθμό «προσαρμογής» στους μισθούς πείνας, στις ολιγόμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών, στην ομηρία της μη-μονιμοποίησης των χιλιάδων νεοδιόριστων συναδέλφων. Σχετίζεται με τη μετατροπή του σχολείου σε ένα κάτεργο πολλαπλών εξετάσεων και εμποδίων, φτηνό για το κεφάλαιο, ακριβό για τους γονείς και ακραία ταξικό απέναντι στους μαθητές. Σχετίζεται με τη δημιουργία τελικά ενός χώρου αφιλόξενου για τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, με πολλαπλούς μηχανισμούς «εποπτείας» (βλ. κάμερες στο 1ο ΕΠΑΛ) και τρομοκρατίας. Τα απανωτά «κρούσματα» συνδικαλιστικών διώξεων (Πειραιάς, Λάρισα, Δράμα κ.α.) των τελευταίων ημερών συνθέτουν ένα φασίζον κλίμα για το οποίο πολιτικά υπεύθυνη είναι η Κεραμέως και η κυβέρνηση.

Απέναντι στα παραπάνω, οι εκπαιδευτικοί έχουν δείξει το τελευταίο διάστημα την πλήρη αντίθεση τους, όσες φορές τους δόθηκε η ευκαιρία. Με την μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές κάλπες για τα υπηρεσιακά συμβούλια, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοέμβρη αλλά και στις διαδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η βάση του κλάδου δείχνει διάθεση να αγωνιστεί, κόντρα στις υπεκφυγές και την υπονόμευση της συνδικαλιστικής ηγεσίας.

Η επίσκεψη Κεραμέως πρέπει να αποτελέσει βήμα έκφρασης της συσσωρευμένης αγανάκτησης που υπάρχει στον κλάδο.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καλούν τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να στηρίξουν τη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ και να συμμετέχουν μαχητικά στη συγκέντρωση στο Μαράσλειο. Από εκεί με πορεία να διαδηλώσουμε για τα δικαιώματα μας, με κατεύθυνση το 4ο ΓΕΛ όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη Κεραμέως. Να αποτελέσει η συγκέντρωση αυτή ένα παραπέρα βήμα αγώνα, βάζοντας μπροστά τις διεκδικήσεις μας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπή ζωή.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ, 8:30 ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ

(ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 6Α) ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ 4ο ΓΕΛ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: