Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Μαζική η κινητοποίηση εκπαιδευτικών στον Πειραιά ενάντια στις διώξεις και την τρομοκρατία!

Γύρω στους 200 εκπαιδευτικούς συγκεντρώθηκαν σήμερα (30/11 στις 12:30) έξω από την ΔΔΕ στον Πειραιά για να καταγγείλουν τις διώξεις των 3 μελών της ΕΛΜΕ. Τους 2 διευθυντές που συμμετείχαν στην Απεργία Αποχή της ΕΛΜΕ και δεν όρισαν μέντορες και συντονιστές, και ένα μέλος του ΔΣ που καλέστηκε σε «γραπτές διευκρινήσεις» επειδή αντέδρασε σε συκοφαντίες του ΔΙΔΕ ενάντια στον κλάδο στα πλαίσια κινητοποίησης της ΕΛΜΕ.

            Είχε προηγηθεί μια ολόκληρη καμπάνια ανοίγματος του ζητήματος στους συναδέλφους, με ψηφίσματα συμπαράστασης και μαζική συλλογή υπογραφών.

            Παρόλο το βροχερό καιρό οι συγκεντρωμένοι έκαναν μια μικρή διαδήλωση και φώναξαν συνθήματα ενάντια στην τρομοκρατία, τις διώξεις και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Ξανακατέληξαν στο κτίριο της ΔΔΕ όπου πραγματοποιήθηκε μια μικρή συμβολική κατάληψη.

            Καταγγέλθηκε από την ντουντούκα ο χαρακτήρας των διώξεων. Ότι δεν αποτελούν ούτε καπρίτσιο μόνο του συγκεκριμένου ΔΙΔΕ ούτε πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Αλλά ότι συνοδεύουν μια σειρά διώξεων πανελλαδικά που έχουν ως στόχο το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και αντίστασης, το χτύπημα στα σωματεία.

            Είναι φανερό ότι οι διώξεις αυτές συμπληρώνουν το «μεγάλο» παζλ της κρατικής τρομοκρατίας, της απαγόρευσης του δικαιώματος στην απεργία.

            Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με ανακοίνωση ότι θα καλεστεί σύντομα νέα κινητοποίηση της ΕΛΜΕ, για το ίδιο θέμα.

            Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών χαιρετίζουμε την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Αποτελεί άλλο ένα δείγμα ότι ο κλάδος έχει τη δύναμη και διάθεση για να κινητοποιηθεί (όπως είχε δείξει πρόσφατα και στην Απεργία).

            Τα βήματα αυτά πρέπει να συνεχιστούν. Με νέες κινητοποιήσεις για να παρθούν πίσω οι διώξεις και να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας. Με μαζικές γενικές συνελεύσεις για να κοντραριστούμε με την πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: