Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ | ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών χαιρετίζουν τη μαζική και μαχητική συμμετοχή μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών μέσω των σωματείων τους στη σημερινή «υποδοχή» της Υπ. Παιδείας στην Κέρκυρα. Η ζωντάνια και τα διαρκή συνθήματα, αλλά και η επιμονή στο δίκιο του αγώνα, οδήγησαν τη διαδήλωση μας έξω ακριβώς από το 4ο ΓΕΛ όπου ήταν προγραμματισμένα τα εγκαίνια, παρουσία της Κεραμέως. Ακόμα και μέσα στο σχολείο, αναρτήθηκε μαθητικό πανό που χάλασε κι αυτό με τη σειρά του τη «χαμογελαστή» εικόνα της Υπουργού.

Τα μπλόκα της αστυνομίας δεν στάθηκαν αρκετά για να σταματήσουν τη διαδήλωση. Όση ώρα μείναμε έξω από το 4ο ΓΕΛ, η συγκέντρωση όλο και μαζικοποιούνταν από μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας ένα κλίμα καθόλου «φιλόξενο» για την Κεραμέως και την πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης. Το αντίθετο μάλιστα, έγινε αντιληπτό ότι η πολιτική της φτωχοποίησης, των ταξικών φραγμών, της αξιολόγησης και της τρομοκρατίας, δεν γίνεται αποδεκτή!

Η σημερινή μέρα αποτελεί αγωνιστική παρακαταθήκη για το επόμενο διάστημα. Είναι συνέχεια της μαζικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη και της διαδήλωσης στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα έκφρασης της δίκαιης και συσσωρευμένης αγανάκτησης που επικρατεί στον κλάδο μας, αλλά και στη μαθητική κοινότητα. Τα κοινά συνθήματα που φωνάζαμε με τις μαθήτριες και τους μαθητές μας, δημιουργούν όρους αγωνιστικής συμπόρευσης και κοινής δράσης μαζί τους.

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ!

Είναι φανερό, πως όποτε δίνεται ευκαιρία, ο κλάδος μας αντιδρά μαζικά και αγωνιστικά. Βασικό ζητούμενο είναι η ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση στο σωματείο μας, στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας, και η συλλογική χάραξη των επόμενων βημάτων αγώνα. Άμεσα, και με ευθύνη του ΔΣ της ΕΛΜΕ, πρέπει να συγκληθεί Γενική Συνέλευση του σωματείου που να συζητήσει η βάση των εκπαιδευτικών για τα βήματα μας από δω και πέρα, με στόχο τη συγκρότηση ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΜΑΧΗΣ του κλάδου.

Επόμενος σταθμός αποτελεί η 6η Δεκέμβρη, επέτειος της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από την αστυνομία το 2008. Η μέρα εκείνη πρέπει να μας βρει ξανά στο δρόμο, οργανώνοντας συγκεντρώσεις εναντίωσης στην κυβερνητική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: