Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΟΥ ΓΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!

 


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Βαζούρα Ζωής να περικόψει το μισθό σε εκπαιδευτικό που υλοποίησε την απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία-αποχή από την τηλεκπαίδευση στο υπό κατάληψη σχολείο του. Από την πρώτη στιγμή  εκφράσαμε  τη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στο συνάδερφο καθηγητή του 1ου ΓΕΛ Πανοράματος, μέλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, ο οποίος είχε κληθεί από τη ΔΔΕ σε έγγραφη απολογία. 

Το “έγκλημά” του ότι αρνήθηκε να ξεπουλήσει τους μαθητές του και, συντασσόμενος με τις αποφάσεις του κλάδου, της ΟΛΜΕ και της Δ' ΕΛΜΕ, προχώρησε σε απεργία-αποχή και δεν συμμετείχε σε τηλεκπαίδευση για όσο διάστημα οι μαθητές του είχαν καταλάβει το σχολείο τους τον περασμένο Δεκέμβρη. Μια κατάληψη  μέσω της οποίας αναδείχθηκαν μείζονα ζητήματα, που οδήγησαν σε εισαγγελική διερεύνηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην ανακοίνωσή τους στις 25.01.23 οι ΑΚΕ είχαμε καταγγείλει ότι «Δεν έχει πάτο η επίθεση της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης. Γιατί είναι αυτονόητο ότι πίσω από τις πρωτοβουλίες αυτές της ΔΔΕ κρύβονται οι κατευθύνσεις και οι στοχεύσεις του Υπουργείου Παιδείας. Έτσι στο στόχαστρο μπαίνουν οι καταλήψεις σχολείων από μαθητές. 

Καταλήψεις που προβάλλουν δίκαια αιτήματά τους ή εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις απαράδεκτες συνθήκες ενός άδικου, ταξικού εκπαιδευτικού συστήματος. Καταλήψεις όπως εκείνες του Μουσικού σχολείου και του 27ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης ενάντια στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων, του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά για το κτηριακό, του Καλλιτεχνικού Αμπελοκήπων ενάντια στο ΠΔ 85/22 και για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, και πολλές άλλες

(… ) Θέλει, λοιπόν,(η κυβέρνηση) να τρομοκρατήσει τους μαθητές, να καταστείλει τους αγώνες τους, να κάμψει το αγωνιστικό τους φρόνημα. Φοβάται την οργή και αγανάκτηση της νεολαίας -μαθητιώσας, σπουδάζουσας κι εργαζόμενης- κι επιστρατεύει κάθε αντιλαϊκό μέσο (από την τηλεκπαίδευση μέχρι τα ΜΑΤ) προκειμένου αυτή η οργή να μη γίνει οργανωμένη πάλη. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, στις καταλήψεις, προσπαθεί να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς από φυσικούς συμμάχους των μαθητών τους σε απεργοσπαστικό μηχανισμό. Με την τηλεκπαίδευση, τις απουσίες και τη στέρηση περιπάτων προσπαθεί να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε τιμωρούς των μαθητών. Να διδάξουν μέσα από τη δική τους υποταγή, την πειθάρχηση, τη συμμόρφωση, την υποταγή των μαθητών».

 

Καταγγέλλουμε, επίσης, τον Διευθυντή του ΓΕΛ Πανοράματος που, αφού πρώτα έσπευσε να υλοποιήσει την τηλεκπαίδευση στο υπό κατάληψη σχολείο –παρά τις αποφάσεις του κλάδου-, στην συνέχεια «ενημέρωσε» τη ΔΔΕ ότι ο συνάδελφος δεν έκανε τηλεκπαίδευση για λόγους ιδεολογίας!

Η επιβολή της ποινής στο συνάδελφο είχε προαναγγελθεί ήδη από το κάλεσμα του συναδέλφου σε απολογία, όπου αναφερόταν ρητά ότι παραπέμπεται με το ερώτημα της περικοπής μισθού. Προειλημμένη απόφαση δηλαδή. Στην πραγματικότητα η ΔΔΕ παραβιάζει το δικαίωμα των εργαζομένων να υλοποιούν τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων, καταργεί το δικαίωμά τους στην απεργία.


Και υπάγεται στο συνολικότερο κλίμα πειθάρχησης και καταστολής που επιδιώκεται να επιβληθεί και με το πλαίσιο της αξιολόγησης.

Η οργάνωση, η συσπείρωση, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα είναι η δύναμη μας, η δύναμη των εργαζόμενων κόντρα στον κατακερματισμό και την εξατομίκευση που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί.

 

Ø  Καμία περικοπή μισθού στον συνάδελφο. Να ακυρωθεί άμεσα η άδικη απόφαση.

Ø  Κάτω τα χέρια από τη νεολαία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: