Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Διώκονται 3 εκπαιδευτικοί γιατί δεν έκαναν Webex. Να βάλουμε τέλος στο τσίρκο της τηλεκπαίδευσης


Πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, σε προεκλογική περίοδο και με υπηρεσιακή κυβέρνηση, δρομολογήθηκε από τον Διευθυντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας, η πειθαρχική δίωξη τριών εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας, επειδή δεν έκαναν τηλεκπαίδευση τις μέρες που ήταν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική. Είναι φανερό πως η επίθεση του συστήματος δεν κάνει διαλείμματα, κάθε είδους διαχειριστής υπηρετεί πιστά τους σκοπούς του. Η δίωξη στέλνει μήνυμα μηδενικής ανοχής σε κάθε είδους απειθαρχία.

Η τηλεκπαίδευση, που την παρουσίαζαν μέσα στην καραντίνα ως «προσφορά» στους μαθητές  και τις οικογένειές τους, αποδείχτηκε ένα πολυεργαλείο επίθεσης, που κάνει την εκπαίδευση ακόμα πιο ταξική. Χρησιμοποιήθηκε και θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις. Με το σλόγκαν «καμιά ώρα χαμένη» νομιμοποιεί την υπέρογκη και δυσνόητη ύλη, που πρέπει να ζητάμε να μειωθεί. Αποσυγκροτεί τους μαθητές και δεν είναι καθόλου υπερβολικό να πούμε πως διέλυσε μαθησιακά και κοινωνικά μια μαθητική γενιά. Δημιουργεί την εντύπωση πως μπορεί να υπάρχει εκπαίδευση χωρίς σχολεία κι εκπαιδευτικούς. Διαλύει ωράρια εργασίας και με την επέκτασή της στην επιμόρφωση, έχουν εξαφανιστεί διακοπές και αργίες. 

Οι εκπαιδευτικοί βιώνουν τις επιπτώσεις της, γι’ αυτό και η αμηχανία που στην αρχή ένιωθαν μετατράπηκε σε απέχθεια. Την ίδια απέχθεια νιώθουν και οι μαθητές.

Δεν ζητάμε καλύτερο εξοπλισμό, γρήγορο ίντερνετ και σύγχρονες πλατφόρμες. Δεν την απορρίπτουμε μόνο επειδή δεν έχουμε χρήματα για τον κατάλληλο εξοπλισμό. Την απορρίπτουμε γιατί η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση, είναι επίθεση.

Καταγγέλλουμε τη δίωξη των τριών συναδέλφων μας

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πειθαρχική πράξη

Παλεύουμε για την κατάργηση της τηλεκπαίδευσης

Κλειστά σχολεία = κλειστά σχολεία

Να μειωθεί η έτσι κι αλλιώς υπέρογκη ύλη


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: