Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Οι αυταπάτες τελείωσαν

 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Οι αυταπάτες τελείωσαν. Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών!

ενάντια στον συμβιβασμό και την άτακτη υποχώρηση της συνδικαλιστικής ηγεσίας!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

·         Η κυβέρνηση κλιμακώνει και επιταχύνει την επίθεση! Διαμηνύει με όλους τους τρόπους και τα μέσα ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί» δια πυρός και σιδήρου! Επιστρατεύει όλο το αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο και με αποφάσεις δικαστηρίων, εγκυκλίους και βιομηχανία διώξεων απειλεί με πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις ολόκληρο τον κλάδο. Επιχειρεί να βγάλει στην παρανομία οποιοδήποτε αγώνα στρέφεται ενάντια στην πολιτική της, απαγορεύει απεργίες, ποινικοποιεί συγκεντρώσεις έξω από σχολεία, σέρνει σε απολογίες αγωνιστές, συλλαμβάνει φοιτητές, χτυπά διαδηλώσεις, στοχοποιεί ακόμα και τη δημόσια έκφραση αντίθετης γνώμης!

Σε μια περίοδο όπου φουντώνει η λαϊκή οργή και αγανάκτηση είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει άλλο δρόμο!

·         Η τρομοκρατική επιχείρηση της επιβολής «σιγής νεκροταφείου» έχει απέναντί της την εκφρασμένη αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών στο αντιδραστικό κουστούμι της αξιολόγησης.

 Αντίθεση που τροφοδοτείται καθημερινά από τη ραγδαία επιδείνωση σε όλους τους όρους δουλειάς και ζωής. Που ολοένα μεγαλώνει, όσο μεγαλώνει η εργασιακή ομηρία, η ανασφάλεια, η φτώχεια, η έλλειψη πρόσβασης σε δωρεάν περίθαλψη, αλλά και η κυνική προσπάθεια συγκάλυψης  της δολοφονικής πολιτικής του συστήματος και των εγκλημάτων του.

Το ποτάμι φουσκώνει! Αυτό έδειξαν οι πρόσφατες κινητοποιήσεις φοιτητών, αγροτών και η συμμετοχή του λαού στην απεργία στις 28/2.

·         Μπροστά σε όλα αυτά η συνδικαλιστική ηγεσία της ΔΟΕ, επιβεβαιώνει τη στάση της πλήρους υποταγής και παραίτησης , και με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της καλεί τον κλάδο σε συνθηκολόγηση και παράδοση των όπλων. Εγκαταλείπει και αυτό ακόμα το εργαλείο της Απεργίας- Αποχής, το οποίο χρησιμοποιούσε ως «φύλλο συκής» για να κρύψει την αποδοχή της αξιολόγησης, γραμμή που κινήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσω των ενιαίων κειμένων, της άρνησης συγκεντρώσεων έξω από σχολεία, της προβολής της ατομικής στάσης ως  «κίνημα», του εφησυχασμού μέσω της «ασφάλειας» των νόμιμων μορφών, της υπονόμευσης οποιασδήποτε προσπάθειας προετοιμασίας κεντρικής απεργιακής μάχης.

Μόλις χτες πανηγύριζε για την ακύρωση της αξιολόγησης «στην πράξη», για τον πανικό και την ήττα της κυβέρνησης και τώρα, αναπαράγοντας όλες τις απειλές του Υπουργείου, καλεί σε ησυχία και σιωπή!!                Η «υπεύθυνη και περήφανη στάση…δίχως να διακινδυνέψει να προσφέρει θύματα στον αυταρχισμό», όπως λέει, δεν είναι παρά μια ακόμα χοντροκομμένη προσπάθεια να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο! Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η θέση του υπεύθυνου συνομιλητή της κυβέρνησης,  γι΄ αυτό και το αίτημα είναι ένα και μοναδικό: Ο διάλογος!!

·         ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΟΥΤΕ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ! Αυτή ήταν και αυτή θα συνεχίζει να είναι η στάση του μαύρου μετώπου ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ- ΔΙΚΤΥΟΥ! Αν βγουν και οι στάσεις εργασίας παράνομες, τότε σε τι θα μας καλέσουν; Σε προσευχές;

·         Όμως, η αντιπαράθεση στην γραμμή της συνθηκολόγησης δεν μπορεί να χτιστεί με επιχειρήματα που ψάχνουν να βρουν ασφαλιστικές δικλείδες στα παραθυράκια των νόμων. Που ψάχνουν το κόλπο και την νομικίστικη ντρίπλα, που αναπαράγουν τις «σωστές» ερμηνείες των άρθρων απέναντι στις «λανθασμένες», που αναζητούν το δίκιο στις αίθουσες των δικαστηρίων. Αλλά ούτε μπορεί να γίνει με τις γνωστές επικλήσεις περί «νόμιμου»  αγώνα και « συνδικαλιστικής κάλυψης».

·         Στο ίδιο μήκος κύματος η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών προσπαθεί να πείσει ότι χαράζει γραμμή αγώνα, καλώντας τη ΔΟΕ να αλλάξει στάση, να κηρύξει νέα απεργία -αποχή και μάλιστα «με τροποποίηση των αιτημάτων»!!

Δηλαδή, θα υπάρχει ή όχι το αίτημα ΚΑΤΩ Η Αξιολόγηση;  Ή μήπως ετοιμάζεται για ένα νέο παζάρι με την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ, σαν αυτό που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στα ενιαία κείμενα;  Εδώ ο συμβιβασμός  ντύνεται τον μανδύα της «ενιαίας και πανελλαδικής» υποχώρησης, υπό την αιγίδα της ΔΟΕ. Το σύνθημα «να μείνει ο νόμος στα χαρτιά», έχει γίνει η καραμέλα της ΑΣΕ και αποτελεί μνημειώδες επιχείρημα για να κλείσουν τους αγώνες, όπως έκαναν και στους φοιτητές.

Κι επειδή έτσι έχουν τα πράγματα, δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε το κάλεσμα των Παρεμβάσεων απέναντι στην ΑΣΕ να ΣΤΗΡΙΞΕΙ την κήρυξη της Απεργίας-Αποχής από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Πρόκειται για πολιτική αφέλεια και αυταπάτη να ζητάς συμπόρευση από μια δύναμη που έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι βρίσκεται στην πλευρά του συμβιβασμού.

Οι αυταπάτες όχι μόνο έχουν κοντά ποδάρια, αλλά προκαλούν σύγχυση και δίνουν έδαφος για να κυριαρχήσει η απογοήτευση και η ηττοπάθεια.

 

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Να μην περιμένουμε ούτε λεπτό! Να μαζικοποιήσουμε τις Γενικές Συνελεύσεις των σωματίων ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ!

·         Να προκηρύξουν άμεσα τα πρωτοβάθμια σωματεία Απεργία-Αποχή ενάντια σε όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών! Με συγκεντρώσεις έξω από τα σχολεία στο πλαίσιο των στάσεων εργασίας, ενάντια σε κάθε προσπάθεια ατομικής αξιολόγησης είτε από σύμβουλο είτε από διευθυντή. Αλλά δεν αρκεί…

·         Να προκηρυχτεί άμεσα 24ωρη κλαδική απεργία

·         Να συγκροτήσουμε δίκτυο στήριξης- ενημέρωσης-συντονισμού από εκπαιδευτικούς σε κάθε σχολείο! Επιτροπές αγώνα σε κάθε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που θα κάνουν υπόθεσή τους την προετοιμασία και την οργάνωση  της ΜΑΧΗΣ. Συντονισμός όλων των συλλογικοτήτων, των πρωτοβουλιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων σε ισότιμη βάση.

·         Δημιουργία ή ενίσχυση απεργιακών ταμείων σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο που θα στηριχτούν με καμπάνιες στην κοινωνία για τη στήριξη των απεργών και του μεγάλου απεργιακού αγώνα που πρέπει να δοθεί.

·         Λειτουργία των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων βάσει των καταστατικών τους και όχι βάσει των αντιδραστικών αντεργατικών νόμων.

Η μαζικότητα, η ενότητα, η διαχείριση του αγώνα μας από εμάς τους ίδιους, θα μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων, τη κατασυκοφάντησή μας που θα απογειωθεί, την κυβέρνηση και το σύστημα που μας καταπιέζει.

 

Να μαζικοποιήσουμε τις γενικές συνελεύσεις για να οργανώσουμε Κεντρική Μάχη

για την ανατροπή της αξιολόγησης

για αυξήσεις στους μισθούς

για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών

 για να πάρουν πίσω όλες τις πολιτικές συνδικαλιστικές διώξεις

για συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ Ή ΝΟΜΙΜΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: