Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Να μην περάσουν οι νέες πολιτικές συνδικαλιστικές διώξεις της Χ. Χοτζόγλου, Δ. Χαρτζουλάκη, Γ. Καββαδία

Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση – Κάτω τα χέρια από τα σωματεία

Να σταματήσει κάθε προσπάθεια κατασκευής νέας συνδικαλιστικής δίωξης – Να ανακληθούν όλες οι συνδικαλιστικές διώξεις

Η πρόσφατη ενεργοποίηση ΕΔΕ και η κλήση για κατάθεση της συναδέλφισσας Χρύσας Χοτζόγλου μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά και του συναδέλφου αναπληρωτή  Δημήτρη Χαρτζουλάκη μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ, αποτελούν μια νέα σελίδα στην βιομηχανία κατασκευής συνδικαλιστικών διώξεων.

Είχε προηγηθεί η κλήση του Γιώργου Καββαδία σε έγγραφες εξηγήσεις από τον ΔΙΔΕ Πειραιά για άρθρο του στα ΜΜΕ. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά συνέταξε και έθεσε στη διάθεση του συναδέλφου ΓΚ, προκειμένου τι εξής κείμενο για να καταθέσει:

«Σχετικά με την κλήση για παροχή έγγραφων διευκρινίσεων του μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά Γιώργου Καββαδία, η ΕΛΜΕ Πειραιά επισημαίνει τα εξής:

Τα μέλη μας δεν οφείλουν διευκρινίσεις για την διατύπωση των απόψεών τους που σχετίζονται με την συνδικαλιστική τους ιδιότητα. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε κανένα περιορισμό στην ελευθερία της έκφρασης των συναδέλφων, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και την συνδικαλιστική δράση».

Τα γεγονότα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία την περίοδο που διανύουμε, η οποία χαρακτηρίζεται από την, με κάθε τρόπο εντεινόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, να επιβάλουν δια της τρομοκρατίας την διαβόητη αξιολόγηση. Όπως όλα δείχνουν, η ΕΔΕ (των δυο συναδέλφων) συνδέεται με επιτυχημένη κινητοποίηση στο σχολείο της συναδέλφισσας, όπου εκφράστηκε μαζικά, από εκπαιδευτικούς και μαθητές, η αντίθεση στην αξιολόγηση.

Παράλληλα με τις απανωτές προσφυγές να βγει παράνομη η απεργία – αποχή, οι απόπειρες οικοδόμησης νέων διώξεων δείχνουν την ενόχληση της κυβέρνησης από τη συνεχιζόμενη αντίσταση του κλάδου στην διαδικασία τρομοκράτησης, πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης σχολείων που φέρνει η αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση είναι σίγουρο πως θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί: την ποινικοποίηση της απεργίας – αποχής αλλά και κάθε απεργίας (νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη), τις ποινές για... «φωνασκίες» στους εκπαιδευτικούς χώρους (νέος ποινικός κώδικας), την ποινικοποίηση της έμπρακτης αντίθεσης ή και της μη συμμετοχής στην αξιολόγηση.

Μόνο το μαζικό κίνημα και οι αγώνες μπορύν να τους σταματήσουν! Οι εκπαιδευτικοί ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ.

Γιατί, με τον αγώνα μας, δεν υπερασπιζόμαστε μόνο τα δικαιώματά μας αλλά υπερασπιζόμαστε και τα συμφέροντα του λαού και των παιδιών του στο δημόσιο σχολείο. Αυτοί, άλλωστε είναι και οι τελικοί στόχοι της αξιολόγησης αλλά και της βιομηχανίας διώξεων.

·         Κάτω τα χέρια από τη συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου, Γιώργο Καββαδία. Δημήτρη Χαρτζουλάκη

·         Κάτω τα χέρια από τα μέλη του σωματείου

·         Κάτω τα χέρια από τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση - Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τα σωματεία, την απεργία, την απεργία-αποχή

·         Να ανακληθούν όλες οι διώξεις

·         Μαθητές – φοιτητές – εκπαιδευτικοί για δωρεάν παιδεία παλεύουμε μαζί






Δεν υπάρχουν σχόλια: