Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τις συνδικαλιστικές πολιτικές διώξεις ΠΕΜΠΤΗ 25/4 στις 18:00 στην Νομική Σχολή Αθηνών

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Καταγγέλλουμε το μπαράζ συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων που στήνεται το τελευταίο διάστημα ενάντια σε όποια φωνή θέλει να αντισταθεί στη βαρβαρότητα. Όλο και πυκνώνουν τα πειθαρχικά και οι δίκες αγωνιστών, συνδικαλιστών, εργαζομένων και νεολαίων που αγωνίζονται.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί στα σχολεία παραπέμπονται σε πειθαρχικά, σέρνονται σε δίκες, καλούνται σε απολογία σε απολογία για την συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση. Για συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις που καλέστηκαν από τα σωματεία τους ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές στην εκπαίδευση. Επειδή συμμετείχαν σε λαϊκές κινητοποιήσεις. Εκπαιδευτικοί διώκονται ακόμα και για την δημόσια διατύπωση άποψης! 

Φυσικά διώξεις υπάρχουν σε κάθε κλάδο εργαζομένου που αγωνίζεται.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα:

ü  του διοικητικού υπαλλήλου του ΕΚΠΑ που απολύθηκε στις 31/3 λόγο συμμετοχής του σε κινητοποίηση του συλλόγου (και πραγματοποιείται και ΕΔΕ σε όλο το ΔΣ).

ü  Των διώξεων συνδικαλιστών της ΠΕΝΕΝ με την κατηγορία της παρεμπόδισης εκτέλεσης των δρομολογίων των πλοίων σε ημέρα πανεργατικής απεργίας.

ü   Της δίωξης προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, από την Διοίκηση του Νοσοκομείου ενάντια στην απεργία των συμβασιούχων καθαριότητας.

ü  Της δίωξης του Πρόεδρου του σωματείου εργαζομένων της Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού (ΠΕΙΦΑΣΥΝ).

ü  Της καταδίκης σε 10 μήνες φυλάκισης του Προέδρου του Συνδικάτου Τύπου-Χάρτου για τη συμμετοχή του σε απεργιακό αγώνα.

ü  Της δίωξης 10 αγωνιστών της ΟΡΜΑ που παραπέμπονται σε δίκη στις 23/5 για συμμετοχή τους σε διεθνιστική-αντιπολεμική συγκέντρωση 

Όλες αυτές οι διώξεις συνδέονται με το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας, καταστολής των φοιτητικών αγώνων, χτυπήματος των σωματείων και του δικαιώματος στην απεργία. Στηρίζονται πάνω σε όλους τους αντιδραστικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί το τελευταίο διάστημα ενάντια στην συνδικαλιστική και πολιτική δράση (ν. Χατζηδάκη, Γεωργιάδη κτλ).

Είναι υπόθεση του κινήματος, των εργαζόμενων, της νεολαίας, να δώσει απάντηση στο δρόμο. Οι διώξεις αφορούν όλη την κοινωνία αφού στοχεύουν στη δημιουργία ενός κλίματος φόβου για να μην σηκώνει κανείς κεφάλι την επόμενη μέρα. Η δύναμή μας βρίσκεται στους εκατοντάδες διαδηλωτές με τους όποιους βρεθήκαμε μαζί στη συγκέντρωση ενάντια στις διώξεις στις 21/3 στον Πειραιά.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις. Για να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί! Για να ανατραπούν όλοι αυτοί οι νόμοι που ποινικοποιούν το δικαίωμα στην απεργία, στη διαδήλωση στη διαμαρτυρία.

 

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Σας καλούμε όλους/ες στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ που οργανώνεται για το ζήτημα αυτό την ΠΕΜΠΤΗ 25/4 στις 18:00 στην Νομική Σχολή Αθηνών

 

Συνδικαλιστικές Οργανώσεις & Κινήσεις-Συλλογικότητες-Κινήσεις Γειτονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: