Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Δεν θα μας φιμώσουν! Κάτω η αξιολόγηση και η τρομοκρατία που επιβάλλει

 

Υπερασπιζόμαστε τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα εργασιακά μας δικαιώματα

Το κλίμα τρομοκρατίας και εργασιακής ανασφάλειας που δημιουργεί η αξιολόγηση συνδέεται με το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας, καταστολής των φοιτητικών αγώνων, χτυπήματος των σωματείων και του δικαιώματος στην απεργία. Με απειλές, εκβιασμούς, υπηρεσιακούς ελέγχους κάθε είδους έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι εκπαιδευτικοί που επιμένουν να αντιστέκονται στην αξιολόγηση και στη μετατροπή των σχολείων σε κάτεργα, που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, που δεν δέχονται να γίνουν πιστοί παιδαγωγοί του συστήματος και δεν σκύβουν το κεφάλι. 

Δεκάδες εκπαιδευτικοί παραπέμπονται σε πειθαρχικά, σέρνονται σε δίκες, καλούνται σε απολογία για την συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση, για συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις που καλέστηκαν από τα σωματεία τους ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές στην εκπαίδευση, επειδή συμμετείχαν σε λαϊκές κινητοποιήσεις. Εκπαιδευτικοί διώκονται ακόμα και για την δημόσια διατύπωση άποψης!

Σε αυτό το αντιδραστικό περιβάλλον, που βαφτίζει τη δουλικότητα υπηρεσιακό καθήκον και την αντίσταση διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, εντάσσεται η επιχείρηση τρομοκράτησης της Μαρίας Σακελλάρη -μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών, ενεργό μέλος του ΣΕΠΕ «Αλ. Δελμούζος» και  πρώην μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου- από τη διεύθυνση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών στο οποίο υπηρετεί. Δέχτηκε σε διάστημα δύο εβδομάδων έγγραφη επίπληξη από τον διευθυντή, δύο γραπτές αναφορές από τον διευθυντή και την υποδιευθύντρια και μια κλήση από τον διευθυντή που της ζητά να παραβρεθεί υποχρεωτικά σε συνάντηση  με τη σύμβουλο που θα έρθει στο σχολείο «για να συζητήσουμε» το περιεχόμενο των έγγραφων αναφορών! 

Οι «τοποτηρητές της τυπικότητας και της νομιμότητας» στήνουν μια «συζήτηση» που «διερευνά» το περιεχόμενο αναφοράς εκείνος που έχει κάνει την αναφορά, πριν αποφανθεί η Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής για τα αναφερόμενα, προεξοφλώντας τις αποφάσεις της! Αυτές οι ενέργειες υπηρεσιακής εξόντωσης από τη διοίκηση του σχολείου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είχε προηγηθεί προειδοποίηση πως θα εμπλουτίσει το βιογραφικό της. Επειδή «δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις», κατηγορείται για διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας και της ειρήνης του του σχολείου, για έκθεση των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε κίνδυνο, για εξύβριση και για πλημμελή άσκηση καθηκόντων.

 Τα «παραπτώματά της» είναι ότι διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διευθυντή, ο οποίος, χωρίς να τη ρωτήσει, είπε στην αρμόδια υπάλληλο της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής πως η ίδια, τάχα, θέλει να μετακινηθεί σε άλλο σχολείο, άνοιξε την πόρτα της εισόδου σε δύο γονείς που είχαν ραντεβού με εκπαιδευτικό και διαμαρτυρήθηκε στην υποδιευθύντρια για τις αναίτιες παρατηρήσεις της! Η αιτιολόγηση της έγγραφης επίπληξης είναι αποκαλυπτική: «…βάλατε μέσα τους γονείς… τους αφήσατε κατόπιν χωρίς επίβλεψη…, γεγονός που εξέθεσε σε κίνδυνο μαθητές και συναδέλφους… καθίσταται σαφές ότι προβήκατε σε μία πράξη που συνιστά παράβαση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου και σας γίνεται σύσταση να μην επαναληφθεί…»!

Η διεύθυνση του 2ου Δ.Σ. Γλυκών Νερών ασκεί άψογα και με αυταπάρνηση τα καθήκοντα της ως αξιολογητής και ιμάντας μεταφοράς της αντιδραστικής πολιτικής του υπουργείου Παιδείας. Άξιος ο μισθός της. Δεν είναι, όμως  η μόνη που επέβαλε με εντέλλεσθαι τις ομάδες αυτοαξιολόγησης, που έχει γίνει η σκιά των συναδέλφων, που δεν τους επιτρέπει να μιλάνε κατά τη διάρκεια της εφημερίας, που έχει μετατρέψει την παιδαγωγική επίβλεψη των μαθητών σε στρατιωτική περίπολο, που δεν διστάζει να ψεύδεται και να αδικεί κατάφορα τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που διασπά τον σύλλογο διδασκόντων, που τρομοκρατεί και πιέζει. Οι συνάδελφοι γνωρίζουν τη βαρβαρότητα της καθημερινότητάς τους. Στις απειλές και στο κλίμα τρομοκρατίας να μην υποκύψουμε. Κάθε στοχοποίηση, κάθε δίωξη στέλνει απειλητικό μήνυμα σε όλους. Να αντισταθούμε!

Να σταματήσουν τώρα οι διαδικασίες υπηρεσιακής εξόντωσης της Μαρίας Σακελλάρη

Να παρθούν πίσω όλες οι πολιτικές – συνδικαλιστικές διώξεις

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία



Σας καλούμε όλους/ες στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ που οργανώνεται για το ζήτημα των διώξεων την ΠΕΜΠΤΗ 25/4 στις 18:00 στην Νομική Σχολή Αθηνών από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Κινήσεις-Συλλογικότητες-Κινήσεις Γειτονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: