Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Καταγγέλλουμε την εισβολή της Αστυνομίας στη Νομική Σχολή Αθήνας και την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στο παλαιστινιακό λαό

 

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καταγγέλουμε την εισβολή της Αστυνομίας στη Νομική Σχολή Αθήνας και τις συλλήψεις 28 ατόμων, καθώς και  το lockout που επιβλήθηκε στη συνέχεια από την κοσμητεία.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΥΑΤ και ΔΡΑΣΗ, καταπάτησαν το άσυλο και συνέλαβαν δεκάδες νεολαίους στη Νομική, την Τρίτη 14/5, με αφορμή  κατάληψη που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Λίγες ώρες μετά,  ανακοινώθηκε στους/στις φοιτητές/τριες ότι η σχολή θα παραμείνει κλειστή και τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά. Ενώ τον κίνδυνο της απέλασης από τη χώρα αντιμετωπίζουν οι 9 από τους 28 συλληφθέντες, μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας, με καταγωγή από χώρες της ΕΕ, για «λόγους δημόσιας ασφάλειας».

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα  και τις ελευθερίες λαού και νεολαίας.  Θέλει να προλάβει και το παραμικρό ενδεχόμενο λαός και νεολαία να βγούνε στο δρόμο για να διαδηλώσουν την υποστήριξή τους στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για λευτεριά, αλλά και να παλέψουν  για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, μαζί με τους υπόλοιπους λαούς του κόσμου. Για αυτό ενεργοποιεί κρυφούς και φανερούς μηχανισμούς καταστολής (αστυνομία, δικαστήρια, πρυτάνεις, τηλέ – μαθήματα, ΜΜΕξαπάτησης, κατηγορίες για αντισημιτισμό κ.α.) ενώ οξύνει τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής σέρνοντας στα δικαστήρια αγωνιστές.

Με τον πρόσφατα ψηφισμένο ποινικό κώδικα στην φαρέτρα του αντιλαϊκού νομικού οπλοστασίου που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια το σύστημα ποινικοποιεί και διώκει την πολιτική και συνδικαλιστική δράση, ενώ με διαδικασίες εξπρές σέρνει αγωνιστές στα δικαστήρια καταδικάζοντας τους με εξοντωτικές ποινές φυλάκισης, την ίδια βέβαια στιγμή που αποφυλακίζει τους εγκληματίες φασίστες- νεοναζί της Χ.Α. Ο νέος ποινικός κώδικας γίνεται η αιχμή του δόρατος του νόμου Χατζηδάκη, του νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, του νόμου για την καταπάτηση του Ασύλου, που επιχειρούν να βγάλουν στην παρανομία τους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες.

Βέβαια η κυβέρνηση δεν πρωτοτυπεί. Σε όλη την δήθεν πολιτισμένη και δημοκρατική Δύση, ο ιμπεριαλισμός και ο σιωνισμός απαιτούν οποιαδήποτε μορφή έκφρασης αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους να καταστέλλεται και να διώκεται ως παράνομη. Το κύμα των καταλήψεων και των κινητοποιήσεων σε ΕΕ και Αμερική έρχεται αντιμέτωπο με εκατοντάδες συλλήψεις αλλά και διαγραφές φοιτητών.

Η άρχουσα τάξη της χώρας, διά του πολιτικού της προσωπικού, δίνει διαπιστευτήρια σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και στο πλευρό του σιωνιστικού κράτους τρομοκράτη στηρίζει την γραμμή της γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης του παλαιστινιακού λαού. Γι αυτό το ντόπιο, σάπιο, πολιτικό σύστημα δεν διστάζει  να μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, γι αυτό δεν ντρέπεται να μιλά για «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» ενώ μακελεύονται γυναίκες και παιδιά.

Απέναντι στη φρίκη του καπιταλισμού – ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού  οφείλουμε να προτάξουμε την γραμμή της αντιπολεμικής- αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

Η νεολαία σε Ευρώπη και Αμερική έχει, ήδη, ανοίξει το δρόμο της αντίστασης σε αυτή την εξελισσόμενη κτηνωδία. Στον ίδιο δρόμο να βαδίσει ο λαός και η νεολαία στη χώρα μας και με όπλο το συλλογικό, οργανωμένο και ανυποχώρητο αγώνα  να βάλουμε φραγμό στο φασιστικό παραλήρημα του κράτους – δολοφόνο του Ισραήλ αλλά και τους πολεμικούς σχεδιασμούς των αφεντικών του πλανήτη, που ματοκυλούν την Παλαιστίνη, την Ουκρανία και μια σειρά άλλες περιοχές του κόσμου.

·         ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

·         ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

·         ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

·         ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

·         ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ

·         ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ – ΣΙΩΝΙΣΜΟ – ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ




Δεν υπάρχουν σχόλια: