Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση να κλιμακωθεί με συγκεντρώσεις στα σχολεία, απεργίες, διαδηλώσεις!

 

Η αντίσταση των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση έχει αναγκάσει την κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας να χρησιμοποιήσουν όλα τους τα όπλα για να την καταστείλουν. Καταφεύγουν για πολλοστή φορά στα δικαστήρια για να βγάλουν παράνομη την απεργία/αποχή, πιέζουν και τρομοκρατούν. Σε αυτή τη φάση ούτε η κυβέρνηση έχει νικήσει αλλά ούτε κι εμείς έχουμε χάσει. Με δεδομένο πως το υπουργείο θα επιμείνει στη σκληρή γραμμή του, έχουμε μόνο μία επιλογή. Να κλιμακώσουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση με στόχο την ανατροπή της.

Για να οργανώσουμε μια τέτοια μάχη πρέπει να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας. Οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουν την αξιολόγηση. Ακόμα και οι συνάδελφοι που έχουν αξιολογηθεί λόγω των αδυναμιών του αγώνα μας και των αφόρητων πιέσεων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μπορούν να ξαναμπούν  στη μάχη. Να μην στηριζόμαστε στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΟΛΜΕ/ΔΟΕ. Μπορεί κάτω από πίεση να επαναπροκήρυξαν τα στοιχειώδη(απεργία/αποχή και στάσεις εργασίας) αλλά υπονομεύουν κάθε αγώνα.

Μας οδηγούν σε λάθος δρόμο όσοι πανηγυρίζουν για τις τελευταίες γενικές συνελεύσεις αλλά δεν προτείνουν άλλες. Όσοι μιλάνε μόνο για απεργία/αποχή και δεν αναφέρουν την κανονική απεργία, αυτή που κλείνει τα σχολεία. Όσοι καλούν σε διαμαρτυρίες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αλλά δεν λένε κουβέντα για διαδηλώσεις. Όσοι δίνουν ραντεβού σε κάθε είδους κάλπες και προτείνουν πολύμορφες δράσεις αντί κινητοποιήσεις και μάλιστα του χρόνου!

Με απεργία/αποχή και συγκεντρώσεις στα σχολεία, για απεργίες και διαδηλώσεις θα προχωρήσουμε. Άμεσα να γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις.

 

Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι δίκαιοι και αναγκαίοι

Οι αγώνες που ενώνουν τους εργαζόμενους, που αμφισβητούν και απειλούν να ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική, αντιμετωπίζονται με εχθρότητα από τις κυβερνήσεις και από το σύστημα συνολικά. Κατασυκοφαντούνται, καταστέλλονται και φυσικά κρίνονται πάντα παράνομες. Η επίκληση στη νομιμότητα σε εποχές, όπως η σημερινή, που το σύστημα γίνεται όλο και πιο επιθετικό και βάρβαρο, οδηγεί σε συμβιβασμό. Στην ενότητα, στη μαζικότητα, στην αποφασιστικότητα και στο δίκιο στηρίζονται οι αγώνες και οι αγωνιστές.

 

Κάτω οι διώξεις και οι αντισυνδικαλιστικοί νόμοι

Με μπαράζ συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων ενάντια σε όποια φωνή θέλει να αντισταθεί στη βαρβαρότητα προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον κλάδο για να προλάβει το ξεχείλισμα της οργής του η κυβέρνηση. Όλοι οι αντισυνδικαλιστικοί νόμοι ενεργοποιούνται. Δεκάδες εκπαιδευτικοί στα σχολεία παραπέμπονται σε πειθαρχικά, σέρνονται σε δίκες, καλούνται σε απολογία για την συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση. Για συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις που καλέστηκαν από τα σωματεία τους ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές στην εκπαίδευση. Επειδή συμμετείχαν σε λαϊκές κινητοποιήσεις. Εκπαιδευτικοί διώκονται ακόμα και για την δημόσια διατύπωση άποψης! Όσο κάνει βήματα η αξιολόγηση τόσο αυξάνεται η καταπίεση και η τρομοκρατία στα σχολεία.

Την τρομοκρατία θα σπάσει η πάλη για την ανατροπή της αξιολόγησης και των αντισυνδικαλιστικών νόμων. Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια: