Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ-ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ

 

Από την εκδήλωση της ΠΕΣΕΚ και της Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής στην ΕΣΗΕΑ για τον Τάσο Σταυρόπουλο

                Η αίθουσα «Γ. Καρατζάς» στην ΕΣΗΕΑ πλημμύρησε από κόσμο. Τα καθίσματα όλα γεμάτα. Συνεχώς ερχόταν κόσμος που καθόταν όρθιος ή σε σκαλοπάτια για να παρακολουθήσει. Ο λόγος; Η εκδήλωση μνήμης και τιμής που συνδιοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών και την Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής (Τετάρτη 22/5 ) για τον αγωνιστή εκπαιδευτικό Τάσο Σταυρόπουλο που πέθανε το Μάη του 2023. Επί χρόνια Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΜΕ και στη συνέχεια Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΣΕΚ (και επι της ουσίας ο καθοριστικός ιδρυτής της).

                Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο για τη ζωή του Τάσου αλλά και την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση. Αγαπητός σε πολλούς. Τον εκτιμούσαν -ακόμα και όταν διαφωνούσαν μαζί του- περισσότεροι. Μετά την προβολή του βίντεο ακολούθησαν τοποθετήσεις από εκπροσώπους σωματείων, συλλογικοτήτων, φίλων και συντρόφων του (όντας στέλεχος στο Σχέδιο Β). Ιδιαίτερη τοποθέτηση, η τοποθέτηση παλιάς του μαθήτριας, που είναι εδώ και 21 χρόνια πλέον συνάδελφος εκπαιδευτικός, η οποία με μεγάλη συγκίνηση παρουσίασε πώς τον έβλεπαν σαν μαθητές. «Δεν ξέραμε (και απορούσαμε) τί κάνανε οι καθηγητές μέσα στα γραφεία τους.... αυτόν πάντως τον βλέπαμε να πηγαίνει συνεχώς πάνω κάτω..... αεικίνητος».

                Χαιρετισμό απηυθύναν και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, όπου τόνισαν την ανάγκη η αγωνιστική παρακαταθήκη που έχει αφήσει ο Τάσος Σταυρόπουλος να συνεχιστεί στους δρόμους με νέους και νικηφόρους αγώνες.

                Τις τοποθετήσεις έκλεισε ο Πρόεδρος της ΠΕΣΕΚ που πέραν των άλλων ανακοίνωση το κάλεσμά της στη συγκέντρωση ενάντια στις συνδικαλιστικές πολιτικές διώξεις την Πέμπτη 23/5 στις 18:30 στα Προπύλαια.

                Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια του αγώνα που παίχτηκαν στο πιάνο και τραγουδήθηκαν από τους συναδέλφους, τους συναγωνιστές, τους συντρόφους και τους φίλους του Τάσου Σταυρόπουλου.

                Σε όλους τους αγωνιστές που έχουν αφιερώσει όλη τους τη ζωή στο κίνημα και τους αγώνες, και φεύγουν από κοντά μας, έχουμε να πούμε ένα πράγμα: θα συνεχίσουμε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: