Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Νέα συνδικαλιστικά ήθη από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων

Η παρουσία του υφυπουργού Λυκουρέντζου στα Χανιά στην χρηματοδοτούμενη από Ευρωπαϊκά προγράμματα ημερίδα για το «σχολείο του μέλλοντος» ήταν μια ευκαιρία για τους εκπαιδευτικούς να διαδηλώσουν την αντίθεση τους στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική στο χώρο της εκπαίδευσης.
  • Για να ανακληθούν οι εγκύκλιοι «προγραμματισμού», δηλαδή της χειραγώγησης, της αξιολόγησης και τρομοκρατίας.
  • Να ανακληθεί η εγκύκλιος για τις αναθέσεις που αυξάνει την αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό στις τάξεις και τα εργαστήρια και απαξιώνει τα πτυχία των εκπαιδευτικών πληροφορικής αναγνωρίζοντας σαν ισότιμες τις διάφορες πιστοποιήσεις. Καταργεί το δικαίωμα της μετάθεσης και διορισμού για τις ειδικότητες των ΤΕ.
  • Ενάντια στο νόμο 3475/2006 (ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ) που σπρώχνει τους νέους στην κατάρτιση χωρίς καμιά προοπτική διεξόδου για ανώτερες σπουδές, χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και καταργεί θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών.
  • Για να καταργηθεί η μαύρη εργασία της ωρομισθίας στα σχολεία.
  • Ενάντια στην πολιτική που στερεί τα δικαιώματα στη μόρφωση, στις σπουδές και στη ζωή της νεολαίας (νέοι ταξικοί φραγμοί από το δημοτικό, βάση του 10, νόμος ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, ενίσχυση του εμπορίου «πτυχίων και πιστοποιήσεων με την αναγνώριση των ΚΕΣ κ.α.).
  • Για να απαιτήσουμε δωρεάν εκπαίδευση σε ανθρώπινα και ασφαλή από φυσικές καταστροφές σχολεία.
  • Για αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στο κόστος της ζωής.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων όμως με την απόφαση του στις 21-09-08 εισήγαγε νέα συνδικαλιστικά ήθη αναδεικνύοντας σαν μοναδικό θέμα αντίδρασης την νέα εγκύκλιο για τις αναθέσεις και καλούσε μόνο τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, που είχαν άδεια (...!!!) από τη Διεύθυνση για την ημερίδα την Τρίτη 23-09-08, να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο Ακάλι. Την Τρίτη το πρωί το Δ.Σ. προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος. Ανακοίνωσε ότι είχε ήδη συναντηθεί με τον υφυπουργό τη Δευτέρα 22-9-08 και διαπίστωσε ότι «εξέλειπαν οι λόγοι της κινητοποίησης, γιατί ο υπουργός ήταν διαλεκτικός»!!! Δεν πήρε θέση για την ημερίδα - προπαγανδιστική εκδήλωση της εοκικής και κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της εκπαίδευσης, πρότειναν στους συναδέλφους, που είχαν συγκεντρωθεί από το κάλεσμα της 21-09-08, να αποτελέσουν το ακροατήριο του υφυπουργού και των άλλων κυβερνητικών παραγόντων!
Παρά την προσπάθεια εξωραϊσμού της αντιεκπαιδευτικής - αντιλαϊκής πολιτικής από την μεριά της συνδικαλιστικής ηγεσίας οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που ασφυκτιούν από την πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης δεν έχουν άλλο δρόμο να διαλέξουν από αυτόν της μαζικής, συλλογικής δράσης και αγώνα.

Σε αντιπαράθεση με τον κρατικό - κυβερνητικό - υποταγμένο συνδικαλισμό
Να συμμετέχουμε στα σωματεία μας
Να τα κάνουμε όργανα πάλης
Να δυναμώσουμε την αντίσταση και το συλλογικό αγώνα
Για την υπεράσπιση των συνθηκών της δουλειάς και της ζωής μας σε αυτή την περίοδο της σύγχρονης βαρβαρότητας που βιώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: