Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10 Δεκέμβρη


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ!


Όλη η κοινωνία κινείται υπό το βάρος της τεράστιας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και του φόβου για την έκταση των συνεπειών της στην καθημερινή ζωή. Και οι πιο αισιόδοξοι έχουν αντιληφθεί ότι είναι ζήτημα χρόνου η καταιγιστική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των εργαζομένων και η αύξηση της ανεργίας. Κάτω από αυτό το καθεστώς τρόμου, εταιρίες έχουν ήδη αρχίσει να απολύουν μαζικά, να μειώνουν μεροκάματα και μισθούς, να επιβάλλουν χειροτέρευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Φτώχεια – ανεργία – τρομοκρατία αυτό είναι το μέλλον που μας υπόσχονται!

Οι εκπαιδευτικοί -ως τμήμα του εργαζόμενου λαού- θα ανήκουν κι αυτοί στα θύματα της οικονομικής κρίσης. Η ένταση της λιτότητας σε έναν κλάδο που ήδη περνάει δύσκολα, η εξάπλωση της εργασιακής ανασφάλειας και πίεσης αλλά και η ένταση των λειτουργικών προβλημάτων στα σχολεία - σα συνέπεια των περικοπών - θα κάνει ακόμα πιο ασφυκτική την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών.
Δεν έχει, μας λέει η κυβέρνηση, λεφτά για να δώσει το εφάπαξ στους δημόσιους υπάλληλους! Δεν υπάρχουν χρήματα, ξαναλέει, για να έχουμε φάρμακα και γιατρούς! Τα βρίσκει, όμως, αμέσως για να τα δώσει στους τραπεζίτες και σε όλο τους υπόλοιπους κηφήνες που ζουν από τον ιδρώτα του εργαζόμενου λαού. Να δουλεύουμε και να πληρώνουμε μια ζωή και όταν είναι να βγούμε στη σύνταξη να μην μπορούμε να πάρουμε το εφάπαξ; Να δουλεύουμε και να μην έχουμε ασφάλιση και περίθαλψη; Να δουλεύουμε και να μην μπορούμε να ζήσουμε με το μισθό ή τη σύνταξη;
Είναι ολοφάνερο πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το εφάπαξ και την περίθαλψη δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ, λογιστικό ζήτημα. Είναι πολιτική επιλογή να περικοπούν όλες οι παροχές στον τομέα της ασφάλισης και περίθαλψης.
Όλοι πρέπει να έχουμε καθαρό στο μυαλό μας πως την κρίση στην οποία έχει βυθιστεί το καπιταλιστικό σύστημα και που το ίδιο δημιούργησε, θα προσπαθήσει να την ξεπεράσει σε βάρος των εργαζόμενων. Έτσι, η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τη συγκυρία για να επιταχύνει την επιδρομή της σε βάρος των κατακτήσεών μας.
Έκτακτη ανάγκη η παρέμβαση του κινήματος στις εξελίξεις
Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ δεν έχουν σκοπό να θέσουν ζήτημα αγώνα. Ως το μακρύ χέρι των κομμάτων του συστήματος στο συνδικαλιστικό κίνημα, αποπροσανατολίζουν και απογοητεύουν με τη στάση τους τους εργαζόμενους. Πλήρης αδράνεια απέναντι στα προβλήματα αλλά πλήρης δράση για να εμποδίσουν κάθε αγωνιστική κίνηση. Στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγουν και όσοι - παρά τις αριστερές κορώνες- τρέμουν την ανάπτυξη του κινήματος.
Από την άλλη, η επένδυση σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες νεοσοσιαλδημοκρατικών κυβερνητικών λύσεων θα αποδειχτεί γρήγορα πόσο φρούδες είναι. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να ελπίζουν τίποτα σε τέτοιες εξελίξεις.
Είναι καθήκον πρώτης γραμμής να παρέμβει το κίνημα και τα εκατομμύρια των εργαζομένων που θα σηκώσουν το βάρος των συνεπειών της κρίσης να βγουν μπροστά, να συγκροτήσουν ένα μέτωπο αντίστασης με στόχο ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις που να καλύπτουν το κόστος ζωής.
  • Δωρεάν ασφάλιση και περίθαλψη για όλους - Αμεση πλήρη καταβολή του εφάπαξ
Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της 10 Δεκέμβρη, σαν πρώτο βήμα αντίστασης σε αυτή την κατάσταση, αλλά και για να διαμορφώσουμε τους όρους για τους αγώνες που χρειαζόμαστε
11 πμ Μουσείο (Πατησίων)

Δεν υπάρχουν σχόλια: