Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Θέλουν να επιβάλουν τρόμο και ζητάνε υποταγή. Να τους απαντήσουμε…

Κάθε μέρα στους δρόμους!

Το σύστημα και η κυβέρνησή του τα έχουν βρει σκούρα. Η εν ψυχρώ δολοφονία του μικρού Αλέξη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για του νέους που τους διαλύουν τη ζωή και δεν τους υπόσχονται τίποτα. Ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και για τους γονείς των νέων, για τους εργαζόμενους που βλέπουν κάθε μέρα τη ζωή τους να συνθλίβεται από τη βαρβαρότητα και τον τρόμο για το αύριο.

Αυτό δείχνουν οι καθημερινές οργισμένες μαθητικές κινητοποιήσεις. Αυτό έδειξε και η τεράστια συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή πορεία την Τετάρτη 10/12.

Η κυβέρνηση δυσκολεύεται. Ούτε οι τέσσερις τόνοι (!) χημικά που έχουν ρίξει οι δυνάμεις καταστολής τις τελευταίες μέρες, ούτε οι συλλήψεις, ούτε το άγριο ξύλο και τα απανωτά πιστολίδια μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς, ούτε το όργιο συκοφαντιών από τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης είναι ικανά να αποτρέψουν την έκφραση της οργής της νεολαίας και του λαού.

Και επειδή όλα αυτά δεν είναι αρκετά, η κυβέρνηση καλεί το επίσημο πολιτικό σκηνικό να δηλώσει υποταγή στη νομιμότητα του τρόμου. Τους καλεί να κάνουν ό,τι μπορούν για να φύγει ο κόσμος από τους δρόμους και να περιμένει τα γκάλοπ ή τις εκλογές για να «εκφραστεί». Και εδώ η κυβέρνηση βρίσκει πολλά στηρίγματα. Αλλοι (ΓΣΕΕ) ματαιώνουν πορείες (απεργιακές!) και καλούν μαζί με την κυβέρνηση να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις στην παιδεία. Αλλοι (ΠΑΜΕ) κάνουν πορείες των εβδομήντα μέτρων (Ομόνοια – Δημαρχείο!) και κλείνουν καουμπόικα πανεπιστημιακές σχολές για να μην κάνουν συνελεύσεις και πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις.

Όμως, η τεράστια επιτυχία της απεργίας, η μεγάλη μαζικότητα του μπλοκ που επέμεινε στην πραγματοποίηση απεργιακής πορείας και ξεκίνησε από το Μουσείο πορευόμενο για δύο ώρες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ιδιαίτερα η αντοχή των μαθητικών κινητοποιήσεων δείχνουν ότι το σχέδιο χτυπήματος και αποκλιμάκωσης του αγώνα δεν είναι καθόλου εύκολο έργο.
Σε αυτή τη φάση οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουμε ένα παραπάνω βήμα από το να παρακολουθούμε με συμπάθεια τα παιδιά μας. Τα σωματεία πρέπει άμεσα να καλέσουν σε γενικές συνελεύσεις, όπου θα παρθούν αποφάσεις αγώνα και διεκδίκησης και για τα δικά μας ζητήματα. Ενάντια στη λεηλασία των κατακτήσεών μας. Για να μην πληρώσουμε εμείς την καπιταλιστική κρίση. Για να μην επιτρέψουμε την περιστολή των δημοκρατικών μας ελευθεριών.

ΟΛΟΙ στη στάση εργασίας και ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/12/2008 ΣΤΙΣ 12.30μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Να γίνουν άμεσα γενικές συνελεύσεις του κλάδου
  • Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Κάτω τα χέρια από το κίνημα, τις διαδηλώσεις και τις απεργίες. Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες.
  • Να βάλουμε τα αιτήματά μας. Για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για δωρεάν περίθαλψη για όλους. Για μόρφωση - δουλειά για όλο το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: