Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Μαγνησίας καταδικάζει την κίνηση του εισαγγελέα να καλέσει μαθητές και διευθυντές κατειλημμένων σχολείων σε «φιλική συζήτηση». Μία τέτοια πράξη είναι καθαρή προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και δε συνιστά σε καμία περίπτωση προσπάθεια για ικανοποίηση των αιτημάτων της ή θεραπεία των πολλών προβλημάτων της Παιδείας.

Ρωτάμε επίσης το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αν είναι αληθή τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Διεύθυνση αρωγό στο έργο του εισαγγελέα. Αν είναι αληθή, αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, εντελώς απαράδεκτη πράξη, η οποία προσβάλλει τους εκπαιδευτικούς και το έργο τους.

Τα προβλήματα της εκπαίδευσης δε λύνονται με εισαγγελείς, ούτε με αστυνομικές μεθόδους. Λύνονται μέσα από τους διαρκείς αγώνες του εκπαιδευτικού και μαθητικού κινήματος. Λύνονται με το να πολιτικοποιηθούν οι αγώνες και να πάρουν πολιτικά χαρακτηριστικά, ώστε να προασπίζεται το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά.

Για το λόγο αυτό, η Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Μαγνησίας καλεί:

• Τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις στάσεις εργασίας που έχουν οριστεί για τη Δευτέρα 30/11.

• Όλο το λαό του Βόλου στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6/12, την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

• Την ΕΛΜΕ, το σύλλογο δασκάλων, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα δεκαπενταμελή των σχολείων, να διοργανωθεί τη Δευτέρα 7/12 πανεκπαιδευτικό παμμαγνησιακό συλλαλητήριο, ώστε η επέτειος της δολοφονίας του μαθητή να πάρει το νόημα και τα χαρακτηριστικά που της αξίζουν.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: