Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Σύσκεψη στην Ελευσίνα

Την Παρασκευή 11-3-2011 πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα κοινή σύσκεψη φορέων Ελευσίνας και Ασπροπύργου, για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ και του συλλόγου δασκάλων υποθέτουμε προτίμησαν να μην συμμετέχουν στη σύσκεψη, είτε γιατί δεν το θεώρησαν σημαντικό, είτε γιατί δεν το διοργάνωναν οι ίδιοι .Παρόλα αυτά, γονείς ,εκπαιδευτικοί και τοπικοί φορείς δήλωσαν με την παρουσία τους και τις τοποθετήσεις τους τη διάθεση να κλιμακωθεί ένας παραπέρα αγώνας ενάντια στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις .
Από τη μεριά μας προτάθηκε μια ανοικτή λαϊκή συνέλευση τη Δευτέρα και παρέμβαση-διαμαρτυρία στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου σε πρώτη φάση και ότι άλλο προέκυπτε από την ανοικτή συνέλευση
.
Μετά από κατ’ιδιαν συζήτηση των μελών της Ένωσης Γονέων, αποφάσισαν να περιοριστούν δυστυχώς στην έκφραση διαμαρτυρίας μέσω ενός κειμένου που θα διαβαστεί την 25η Μαρτίου, από το μικρόφωνο ,αν και εφόσον τους επιτραπεί. Η ανατροπή του σημερινού συσχετισμού και η πολιτική συγκρότηση ενός διεκδικητικού κινήματος γονέων – εκπαιδευτικών-μαθητών , είναι μια υπόθεση δύσκολη και επίπονη. Το δυνάμωμα εκείνων των φωνών που θα μπορούν να βάλουν μπροστά μια δυνατότητα αυτό-οργάνωσης στη βάση ,είναι βασικός παράγοντας για την παραπέρα κλιμάκωση της κοινής συλλογικής δράσης εκπαιδευτικών- γονιών- μαθητών-λαϊκού κινήματος. Επειδή ,όμως ,ταυτόχρονα η επίθεση στο χώρο της εκπαίδευσης μέσα από τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις 2000 σχολείων αφορά όλο το λαό και θίγει πολλαπλά εργασιακά, εκπαιδευτικά ,κοινωνικά, λαϊκά ζητήματα ,η επιμονή στην οργάνωση ενός τέτοιου κινήματος ,παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές ,θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα όλων.
Εμείς τουλάχιστον από τη μεριά μας παραμένουμε σε αυτό το στόχο και καλούμε την ΕΛΜΕ και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Δυτικής Αττικής, καθώς και τους Συλλόγους γονέων να πάρουν διεκδικητικές αποφάσεις ακόμα και σήμερα που νομίζουμε ότι το κλείσιμο των ανακοινωθέντων σχολείων αποτελεί την πρώτη πράξη ενός έργου που θα πάρει τραγικές διαστάσεις τα επόμενα χρόνια και θα οδηγήσει σε μαζικά κλεισίματα χιλιάδων σχολείων σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: