Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ υπό τη σκέπη ΕΕ-ΔΝΤ: συνασπισμός ενάντια στον «εχθρό λαό»


Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέφτουνε πάνω στην εργατιά!
Να μείνουμε ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ του αγώνα – 1ος σταθμός η πορεία Πολυτεχνείου!
Οι μάσκες έπεσαν που λέει κι ο Σαμαράς. Μαζί και οι μάσκες του ίδιου του εκφραστή της δήλωσης αυτής, ο οποίος έτρεξε –πιστός στις εντολές του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού- να βάλει πλάτη για να δημιουργηθεί η πιο αντιδραστική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. «Εργο» της θα είναι το «συναινετικό» (για τα κέντρα εξουσίας) πέρασμα της νέας δανειακής σύμβασης υποδούλωσης και των βάρβαρων συνοδευτικών μέτρων, που μπροστά τους αυτά που έχουν ήδη παρθεί θα φαντάζουν «ήπια προσαρμογή»: Το ξεπούλημα όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, ο πιο ταξικός και αντιλαϊκός προϋπολογισμός που έχει –ίσως- γίνει ποτέ, η καταβαράθρωση των συντάξεων, η νέα φοροεπιδρομή είναι το προαποφασισμένο έργο της νέας κυβέρνησης!
Πάντα όμως στην ιστορία, όταν ο λαϊκός παράγοντας βγαίνει στο προσκήνιο, δύσκολα «ξαναμαζεύεται».
Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις του διήμερου 19-20 Οκτώβρη αποτέλεσαν ένα συγκλονιστικό σταθμό της ταξικής πάλης στη χώρα μας. Εκατομμύρια εργαζόμενοι απέργησαν και εκατοντάδες χιλιάδες πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας σε κινητοποιήσεις που σε επίπεδο μαζικότητας είχε να δει η χώρα 35 χρόνια.
Λίγες μέρες μετά -και παρά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, παρά τα θλιβερά επεισόδια της 20ης Οκτώβρη, παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα για την «επιτυχία» του κουρέματος- οι παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη μετατράπηκαν σε μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στη βαρβαρότητα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Αυτή η ορμητική είσοδος των μαζών στο προσκήνιο είναι ένα σπουδαίο γεγονός που έχει οξύνει τα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις ενός συστήματος το οποίο δείχνει ωμά τα καταστροφικά του χαρακτηριστικά.
Στόχος της αντιδραστικής κυβερνητικής λυκοσυμμαχίας είναι η επιβολή μιας εργασιακής – κοινωνικής ερήμου, με τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους, χωρίς το παραμικρό δικαίωμα, αιχμάλωτους στους πιο βάρβαρους σχεδιασμούς του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.
Η πλήρης νεοαποικιοποίηση της χώρας, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και όλων των ζωτικών της πόρων, η παράδοση της εργατικής τάξης και του λαού στον ιμπεριαλισμό και στο κεφάλαιο, η ολοκληρωτική εξάρτηση όλων των ζωτικών λειτουργιών της χώρας (ενέργεια, αγροτική παραγωγή κλπ) είναι κεφαλαιώδη ζητήματα που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ να τα υποτιμάει.
Δεν έχουμε, δυστυχώς, να αντιμετωπίσουμε μόνο το ντόπιο κεφάλαιο. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε και μεγαλύτερα αφεντικά (ΗΠΑ-ΕΕ), των οποίων τα συμφέροντα και οι σχεδιασμοί φέρνουν ένα όλο και πιο επώδυνο μέλλον στο λαό μας από οικονομική, κοινωνική ακόμα και στρατιωτική άποψη.
Οι αντιφάσεις είναι εκρηκτικές. Όλα τα κέντρα εξουσίας τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα διασωθεί. Και συμφωνούν μόνο απέναντι στον «εχθρό λαό». Για να τον αντιμετωπίσουν κάνουν τη συγκυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας». Εννοούν τη σωτηρία της τάξης τους, τη σωτηρία της εκμετάλλευσης, τη σωτηρία της υποδούλωσης στον ιμπεριαλισμό.

Θα φανεί άλλωστε η συνέχεια της νέας κυβέρνησης με την προηγούμενη και στους εκπαιδευτικούς χώρους. Οι εφεδρείες – απολύσεις, οι συγχωνεύσεις και η οικονομική ασφυξία σχολείων, η ένταση των ταξικών φραγμών και η τρομοκράτηση μαθητών και εκπαιδευτικών θα ενταθούν.
Δεν πρέπει να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και αυταπάτες για τη φύση της νέας κυβέρνησης. Δεν έχουμε να ελπίζουμε τίποτα από εκλογές που δήθεν θα αλλάξουν τους συσχετισμούς. Οι μεταβολές των εκλογικών ποσοστών –πέρα από το μήνυμα που θα περιέχουν- δε θα έχουν ουσιαστική επίπτωση στην κλιμάκωση της επίθεσης. Γιατί οι πραγματικοί συσχετισμοί γράφονται στους δρόμους, γράφονται στο επίπεδο πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησης του λαού!

Μέτωπο, λοιπόν, αυτοί; Μέτωπο και εμείς! Στο αντιδραστικό τους μέτωπό να αντιτάξουμε το δικό μας λαϊκό, αγωνιστικό, κινηματικό μέτωπο. Που θα οργανώσει νέους ακόμα πιο ανεβασμένους αγώνες ενάντια στην αντιδραστική πολιτική τους. Σε αυτό το μέτωπο πρέπει να συμβάλουν οι με την κοινή τους δράση, με το συντονισμό τους οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα και στην αριστερά. Οι αγώνες αυτοί θα ανοίξουν το δρόμο σε μια άλλη κοινωνία ελεύθερη και ανεξάρτητη, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση!

·           Ενάντια στη βαρβαρότητα που θα προωθήσει η νέα κυβερνητική λυκοσυμμαχία!
·           Ενάντια σε εκλογικές αυταπάτες – Ενάντια στην υποταγή και το συμβιβασμό!
·          Στο δρόμο θα τους νικήσουμε! Μέτωπο αγώνα για να μην περάσει η νέα δανειακή σύμβαση, για να μην περάσει κανένας αντιδραστικός νόμος, για να ανατραπούν τα μνημόνια και η αντιλαϊκή πολιτική!
·           Η πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου να γίνει μια νέα λαϊκή διαδήλωση – μια νέα μαζική έκφραση αντίστασης και οργής.

                                                                                                                                                                                    11/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: