Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο

Πραγματοποιήθηκε στις 8-2-12 στον Ασπρόπυργο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γονείς, μαθητές και πολιτικούς φορείς.
Με αφορμή τα κτιριακά προβλήματα του Δήμου Ασπροπύργου και την παράνομη παρακράτηση των χρηματοδοτήσεων των σχολείων από το Δήμο, για το διάστημα από το 2ο εξάμηνο του 2009 έως και το 1ο εξάμηνο του 2011,μετα από μαζικές  κοινές συσκέψεις όλων των φορέων της εκπαίδευσης, αποφασίστηκε ,πως ο μόνος δρόμος για να απαντήσουμε στην αυθαιρεσία του Δήμου,  στην αναλγησία της κυβέρνησης  και στην προσπάθεια της μετακύλισης του κόστους της εκπαίδευσης στο λαό,  καθώς και στη γενικευμένη προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας ,είναι οι αγώνες μας ,με απεργίες και διαδηλώσεις. Η Αʼ ΕΛΜΕ  Δυτ.Αττικής και ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ,προκήρυξαν 2ωρη στάση εργασίας,ώστε να μπορούν να συμμετέχουν μαζί με γονείς και μαθητές στη διαδήλωση.
Η αντίδραση από πλευράς του Δήμου ήταν απαράδεκτη. Από το Γραφείο Δημάρχου, στάλθηκε στα σχολεία ανακοίνωση που κατηγορούσε τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ,και ειδικά τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών ότι προσπαθούν «Να υποβαθμίσουν τις εγκληματικές ευθύνες του αρμόδιου Υπουργείου Παιδείας, και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), για το γενικότερο χάλι της Εκπαίδευσης, και να διαμορφώσουν σύγχυση, σε ό,τι αφορά στους υπεύθυνους για το κτιριακό ζήτημα των σχολείων του Ασπρόπυργου» και χαρακτήρισαν « απαράδεκτη, σε έμπνευση και μεθόδευση, επίθεση που δέχεται η πόλη , με «πολιορκητικό κριό» τη συνδικαλιστική ηγεσία των Εκπαιδευτικών»
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση ,που αγκαλιάστηκε από το σύνολο της εκπαιδευτικής  κοινότητας ,ξεκίνησε όταν οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Ασπ/γου το οποίο αντιμετωπίζει και το σοβαρότερο πρόβλημα ( στεγάζεται από το 2000μεχρι σήμερα  σε ένα άθλιο νοικιασμένο κτίριο ,που καμία προδιαγραφή δεν έχει  για να χαρακτηρίζεται σχολειο 250 και 350 μαθητών φέτος ),αφού επανειλημμένα είχαν κάνει προσπάθειες απευθυνόμενοι σε επίσημους φορείς και οι μαθητές είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις ,αποφάσισαν να απευθυνθούν στη γενική τους συνέλευση. Ζήτησαν  να στηριχτούν στην προσπάθεια τους να βρεθεί λύση από τα συλλογικά τους όργανα. Από τη συνέλευση αποφασίστηκε η πλήρης συμπαράσταση και η δυναμική παρέμβαση όλων για να απαντηθεί το πρόβλημα. Το ζήτημα μπήκε και σε άλλα σχολεία. Αυτό ήταν που έφερε στην επιφάνεια τα γενικότερα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα σχολεία .Η αντίδραση και κινητοποίηση όλων ήταν άμεση .
Ο καθένας πλέον μπορεί να συνειδητοποιήσει  μέσα από αυτά, πως η ανασύνθεση του κινήματος ,που είναι αναγκαία για να απαντηθεί η επίθεση του συστήματος, δεν θα γίνει ακολουθώντας τις αποφάσεις των ομοσπονδιών και φορέων ,αλλά θα προκύπτει συνεχώς από την ταξική και αγωνιστική συγκρότηση των εργαζομένων  στη βάση.
Κι επειδή «μια σπίθα μπορεί να ανάψει πυρκαγιά σε ολόκληρο τον κάμπο, είναι καιρός να κινηθούμε μαζί, να ξαναστήσουμε τις συλλογικότητες μας στη βάση και να γίνουμε εμείς αυτή η σπίθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: