Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ανάκληση Silver Alert! Η ΔΑΚΕ μίλησε!

Ανάκληση Silver Alert! Η ΔΑΚΕ μίλησε!

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής
(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ &
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 2, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 10-1-2014
Ανάκληση Silver Alert! Η ΔΑΚΕ μίλησε!

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ απαντάει στην ανακοίνωση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής. Το γεγονός μας προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα θυμηδίας αλλά και θυμού για το θράσος τους!
Θυμηδία γιατί η ΔΑΚΕ Πειραιά μετά από 2-3 χρόνια (δεν θυμόμαστε ακριβώς) και ενώ δεν έβγαλε ανακοίνωση για τις συγχωνεύσεις σχολείων, για το κλείσιμο ΕΠΑΛ, για την επιστράτευση του Μαϊου, για την απεργία του Σεπτέμβρη και για όλα τα προβλήματα του κλάδου που κλιμακώνονται από τότε που έγινε πρωθυπουργός ο Σαμαράς και η ΝΔ, έβγαλαν ανακοίνωση για την παράταξή μας! Μεγάλη η χάρη μας!
Θυμό γιατί τολμάει και μιλάει για την «αγωνιστική άπνοια» που αναφέρουμε στην ανακοίνωσή μας. Και επιχειρούν μάλιστα να ερμηνεύσουν την άνοδό τους σαν απάντηση του κλάδου στην «αριστερή πλειοψηφία».
Η ΔΑΚΕ στην οποία συμμετέχει ο Παπαχρήστος, τέως πρόεδρος της ΟΛΜΕ, όταν καλούσε ανοιχτά σε απεργοσπασία τον Μάιο καθώς έβγαινε στα κανάλια και διαβεβαίωνε ότι η απεργία δεν θα γίνει αν μας επιστρατεύσουν. Ένας εκ των πρωταγωνιστών στο ξεπούλημα-ξεφτιλίκι του Μαΐου που έσπειρε την απογοήτευση! Η ΔΑΚΕ την οποία εκπροσωπούσε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ ο Γκίνης (από τη ΔΑΚΕ Πειραιά επίσης) πριν πηδήσει σε κυβερνητικό πόστο ως περιφερειάρχης εκπαίδευσης. Η ΔΑΚΕ Πειραιά της οποίας στέλεχος είναι αποσπασμένος και σύμβουλος του Αρβανιτόπουλου, του Υπουργού των διαθεσιμοτήτων, της επιστράτευσης, των μετατάξεων, της αύξησης του ωραρίου και μέσω αυτής των απολύσεων 10.000 συναδέλφων μας αναπληρωτών καταρχήν!Πραγματικά η ΔΑΚΕ Πειραιά έχει ιστορία. Ειδικά τα τελευταία σκληρά μνημονιακά χρόνια πλήθος Δακιτών προερχόμενοι από την ΕΛΜΕ Πειραιά κοιμούνται «αντιμνημονιακοί συνδικαλιστές» και ξυπνάνε μνημονιακά κυβερνητικά-διοικητικά στελέχη! Η λέξη ντροπή είναι ότι πιο ευγενικό μπορούμε να σκεφτούμε!
Και θέλουν να μας πείσουν ότι αυτά τα πάρε-δώσε με την διοίκηση και την κυβέρνηση, των βασικών στελεχών της ΔΑΚΕ Πειραιά, δεν έχουν καμία σχέση με ρουσφέτια, πελατειακές σχέσεις και ψήφους στις εκλογές!
Διαμαρτύρεται η ΔΑΚΕ που εμείς (και μαζί με μας ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ) θεωρούμε ότι δεν έχουν καμία σχέση στο σωματείο αυτοί που από διοικητικές θέσεις σχεδιάζουν και μεθοδεύουν το πέρασμα των απολύσεων και της αντιλαϊκής πολιτικής στον κλάδο. Και την ίδια στιγμή αγανακτεί που συνάδελφοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα παραμένουν συνδικαλιστικά ενεργοί, και κάποιοι από αυτούς στην παράταξή μας!
Εδώ η ΔΑΚΕ γίνεται πολύ αποκαλυπτική: Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΔΑΚΕ θεωρεί ότι στο σωματείο
ανήκουν αυτοί που απολύουν και δεν ανήκουν αυτοί που απολύονται! Από αυτή τη γνωστή τούρτα της… ταξικής αλληλεγγύης της ΔΑΚΕ για τους από πάνω και του ταξικού μίσους για τις υποτελείς τάξεις, δε θα μπορούσε ασφαλώς να λείπει το γνωστό κερασάκι του αντικομμουνισμού. Αποδεικνύει η ΔΑΚΕ πόσο δίκιο είχαμε όταν στην προεκλογική μας διακήρυξη γράφαμε ότι μαζί με την ΠΑΣΚ αποτελούν τους «πράκτορες» του εχθρού μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα!
Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής δεν είναι παράταξη καμίας οργάνωσης. Είναι μια ευρεία συνεργασία παρατάξεων της αριστεράς και άλλων αγωνιστών, πάνω στην ανάγκη να συγκροτηθεί το σωματείο σε μια αγωνιστική και όχι συνδιαχειριστική βάση! Στις εξετάσεις που έχουμε δώσει ως τώρα, η ΔΑΚΕ δεν μπορεί να μας αξιολογήσει. Η ίσως επειδή… μπορεί να μας αξιολογήσει και επειδή ξέρει ότι είμαστε έξω από συναλλαγές και δημόσιες σχέσεις, για αυτό παθαίνει τέτοια υστερία εναντίον μας.
Όσον αφορά την αλαζονεία απέναντι στις οργανώσεις της αριστεράς που πάντα ήταν με τον κόσμο της αντίστασης και με το κεφάλι ψηλά, να τους θυμίσουμε ότι και οι ομοτράπεζοι και ομογάλακτοί τους του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚ έτσι έβγαζαν γλώσσα μέχρι πρόπερσι. Και σήμερα ψάχνουν άλλοι τη ψήφο τους, άλλοι το κόμμα τους, άλλοι τις μίζες τους. Ο λαός τους τιμώρησε και έτσι πρέπει να τιμωρήσει και τη ΝΔ και τη ΔΑΚΕ. Με την ανάπτυξη μεγάλων αγώνων που θα ανατρέψουν την πολιτική που υποστηρίζουν. Είτε με το κοστούμι του συνδικαλιστή, είτε με το κοστούμι του κυβερνητικού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: