Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


   Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα ,που προχωρεί στην υλοποίηση της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων με στόχο την κατηγοριοποίηση την συρρίκνωση και το κλείσιμο σχολείων, προωθείται και επιβάλλεται στα σχολεία κλίμα ανασφάλειας τρομοκρατίας και φόβου από τον διοικητικό μηχανισμό προκειμένου να προωθήσουν την πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ. 
    Πολλοί από αυτόν τον μηχανισμό, διευθυντές σχολείων- σχολικοί σύμβουλοι κλπ, με υπερβάλλοντα ζήλο προωθούν την προσπάθεια χειραγώγησης ,τρομοκράτησης –υποταγής των συναδέλφων. Αρνούνται να καλέσουν συλλόγους ,απειλούν φανερά ή συγκαλυμμένα τους συναδέλφους, καλλιεργούν την διχόνοια μεταξύ των συναδέλφων με στόχο τη διάλυση της ραχοκοκαλιάς συγκρότησης του κλάδου ,την αλληλοφαγία και την επικράτηση στα σχολεία συνθηκών ζούγκλας. 
     Σε αυτές τις συνθήκες κάποιοι θεωρούν ότι με πρακτικές βίας μπορούν να αντιμετωπίσουν την αντίθετη άποψη και φτάνουν στο σημείο να χειροδικήσουν σε αγωνιστές συναδέλφους που προσπαθούν να υλοποιήσουν το κάλεσμα της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ για εναντίωση στη αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων. Το γεγονός αυτό συνέβη σε σχολείο του Ηρακλείου ενάντια σε συναγωνιστή της Αγωνιστικής Παρέμβασης . 
   Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Ηρακλείου καταγγέλλουν αυτές τις πρακτικές βίας και δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε στη δημιουργία πανεκπαιδευτικού κινήματος που θα απαντήσει σε αυτή την επίθεση του συστήματος και σε όλους αυτούς που την προωθούν. Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι από αυτήν την επίθεση κανείς από τους συναδέλφους δεν θα εξαιρεθεί όσο και αν δίνει δείγματα υπακοής και συμφωνίας.
    Στα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν χωρούν και πολλοί από αυτούς που σήμερα προωθούν την πολιτική τους και θα πεταχτούν σαν στημένες λεμονόκουπες στο καλάθι των αχρήστων.
    Η μόνη απάντηση είναι η μαζική αντίσταση. Και είναι ευθύνη όλων μας να οργανώσουμε όσο γίνεται πιο σύντομα μια μεγάλη μάχη του κλάδου για να ανατρέψουμε την πολιτική των απολύσεων, της πειθάρχησης, της τρομοκρατίας. 

Για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ



Δεν υπάρχουν σχόλια: