Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ινδία: Μεγαλώνει η διεθνής κατακραυγή για τη σύλληψη του καθηγητή Σαϊμπάμπα



Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την σύλληψη του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Δελχί, GN Saibaba, γραμματέα του Επαναστατικού Δημοκρατικού Μετώπου στην Ινδία από τις κρατικές αρχές ασφαλείας του κρατιδίου της Μαχαράστρα. Ο Δρ. GN Saibaba, είναι από τις εξέχουσες προσωπικότητες του δημοκρατικού κινήματος στην Ινδία και έχει μπει στο στόχαστρο των δυνάμεων καταστολής, της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των τοπικών κυβερνήσεων, γιατί καταγγέλλει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων των φτωχών αγροτών και των αυτοχθόνων φυλών στην ύπαιθρο της χώρας. Διώκεται εδώ και καιρό με αστήρικτες και κατασκευασμένες κατηγορίες και μαρτυρίες έτσι ώστε να πάψει να αποκαλύπτει τις φρικαλεότητες και τα εγκλήματα που διαπράττονται από τις αστυνομικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις στα πλαίσια της επιχείρησης «Πράσινο Κυνήγι» Η σύλληψη του Δρ. GN Saibaba, που έγινε με την μορφή της απαγωγής στις 9 του Μάη, και η απομόνωση του ακόμα και από την οικογένεια δεν γίνεται σε τυχαία στιγμή. Πραγματοποιείται λίγες μέρες πριν ολοκληρωθούν οι γενικές βουλευτικές εκλογές στις οποίες η ινδική άρχουσα τάξη επιδιώκει να στρέψει τις πολιτικές εξελίξεις σε πιο αντιδραστική και αντιλαϊκή κατεύθυνση, με την προώθηση πιο βάρβαρης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.
Σχεδόν σε όλο τον κόσμο έχουν επεκταθεί οι αντιδράσεις και οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης για την σύλληψη και την παρατεινόμενη φυλάκιση του αγωνιστή των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Ινδία, καθηγητή GN Saibaba. Ο Σαϊμπάμπα, παρά το γεγονός πως είναι κινητικά ανάπηρος και με σοβαρά προβλήματα, συνεχίζει να κρατείται στις κεντρικές φυλακές της πρωτεύουσας του κρατιδίου της Μαχαράστρα, Ναγκπούρ, με αστήρικτες κατηγορίες για δήθεν σχέση του με το παράνομο ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκό).
Στην Ινδία πληθαίνουν οι κινητοποιήσεις και οι δηλώσεις συμπαράστασης από δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις. Εκδηλώσεις καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Παντζάμπ, στο Νέο Δελχί, μπροστά στις φυλακές της Ναγκπούρ, στην Κεράλα και αλλού. Ανταποκρινόμενες στην διεθνή έκκληση, πολλές ομάδες διεθνούς αλληλεγγύης και επαναστατικές αριστερές οργανώσεις έχουν καλέσει σε αρκετές χώρες διαμαρτυρίες. Αρκετές από αυτές έγιναν έξω από τις ινδικές διπλωματικές αποστολές. Τέτοιες πρωτοβουλίες πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Ελβετία, στη Νορβηγία, στη Σουηδία, στον Καναδά, στις ΗΠΑ και αλλού. Ανακοίνωση εξέδωσε το βραζιλιάνικο CEBRASPO, η κολεκτίβα Φωτεινό Μέλλον από τον Παναμά, η ομοσπονδία των τούρκων μεταναστών στην Ευρώπη, ΑΤΙΚ κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: