Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ Να πάρουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας. Να σπάσουμε το κλίμα αδράνειας και υποταγής.
Να οργανώσουμε την αντίστασή μας με τα σωματεία όργανα αγώνα, αντίστασης και διεκδίκησης

Με γενικές συνελεύσεις και αποφάσεις αγώνα να συνεχίσουμε στην παρακαταθήκη των κινητοποιήσεων του Μάρτη
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ και τις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ στις 30 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Καταγγελλία :Για την ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας για το φασιστικό ψηφοδέλτιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Υπουργός Παιδείας: Μια δήλωση που πάει πολύ βαθιά στο παρελθόν. Όχι στην περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών! Όχι στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής!

Η δήλωση του Υπουργού Παιδείας Λοβέρδου με αφορμή το φασιστικό ψηφοδέλτιο στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια στη Θεσσαλονίκη μόνο ανησυχία και αύξηση των αγωνιστικών αντανακλαστικών του κλάδου των εκπαιδευτικών μπορεί να προκαλέσει.
Καταγγέλλοντας τα «κομμουνιστικά ψηφοδέλτια» σε αντιπαραβολή με αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη έκανε τη μεγάλη δήλωση ότι «κακώς δεν επιβάλλαμε το ενιαίο ψηφοδέλτιο»! Με αυτή του τη δήλωση ο Υπουργός ουσιαστικά προαναγγέλλει κρατικές και κυβερνητικές παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, ασφυκτικό περιορισμό της ελευθερίας σκέψης , έκφρασης και δράσης στα σχολεία που οδηγούν σε σοβαρή περιστολή των κατακτημένων δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Αποδεικνύεται ακόμα ότι η δράση των φασιστικών ομάδων αξιοποιείται περίφημα από την κυβέρνηση για να επιβάλλει τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και στο χώρο της εκπαίδευσης. Έτσι δεν φτάνει ο νέος φασιστικοποιημένος κώδικας του δημόσιου υπαλλήλου, οι διαδικασίες της αξιολόγησης-πειθάρχησης- καταστολής , ο προγραμματισμένος εξοβελισμός και κατάργηση των απεργιών με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, έρχεται τώρα να προαναγγελθεί και η ουσιαστική απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
 Αποδεικνύεται ακόμα πως οι προτροπές για «ενιαία ψηφοδέλτια» και για «ακομμάτιστο συνδικαλισμό» (που δυστυχώς το δεύτερο πριμοδοτήθηκε με θολές τοποθετήσεις περί ανεξάρτητου συνδικαλισμού και από την αριστερά της εκπαίδευσης) ακόμα και όταν εκφράζονται άδολα ή ανυποψίαστα ουσιαστικά πριμοδοτούν την κυβερνητική πολιτική.
 Οι Αγωνιστικές Κινήσεις εκπαιδευτικών-αν και απέχουν από τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια και έχουν τοποθετηθεί επανειλημμένα για τον υπονομευτικό για το κίνημα ρόλο του θεσμού- καταγγέλλουν προφανώς την πρόκληση που αντιπροσωπεύει η κατάθεση του φασιστικού ψηφοδελτίου.
Πάνω απ όλα καταγγέλλουν όμως την προσπάθεια αξιοποίησης του ζητήματος από την κυβέρνηση που κατά βάση υλοποιεί την πολιτική της φασιστικοποίησης στην εκπαίδευση και γενικότερα. Καλούν κάθε συνάδελφο, δύναμη και συλλογικότητα σε κοινή δράση, σε πρωτοβουλίες δράσης στα σχολεία και τους συλλόγους για την αγωνιστική επανεκκίνηση του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών μακριά από κυβερνητικές και κρατικές παρεμβάσεις, μακριά από συνδιαχειριστικές αυταπάτες και δήθεν ανεξάρτητες από κόμματα και πολιτική τοποθετήσεις που ενισχύουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.
Για ένα συνδικαλιστικό κίνημα πραγματικά ανεξάρτητο από τις κυβερνητικές και κρατικές πολιτικές του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της ταξικής εκμετάλλευσης! 

deltioake.blogspot.com                               20/9/2014

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: