Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Προκλήσεις μέσω… προσκλήσεων .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών

Προκλήσεις μέσω… προσκλήσεων .

Σε «παιδαγωγική» συνάντηση κάλεσε τους διευθυντές ΠΕ και ΔΕ ΣΜΕΑ η σχολική σύμβουλος 7ης περιφέρειας ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (περιλαμβάνει τους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής) .
Στη συνάντηση που σημειωτέον όσον αφορά τη μετακίνηση τονίζεται πως «δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό» (δηλαδή οι εκπαιδευτικοί θα πληρώσουν από την τσέπη τους, τι σόι στελέχη είναι εξ άλλου!) θα συζητιόνταν «η υλοποίηση ωρολογίων προγραμμάτων» , η «διαχείριση συγκρούσεων» και… «θέματα αξιολόγησης». Έτσι γενικώς και αορίστως. Πως λέμε ελάτε στο «τσάι» αλλά επί τη ευκαιρία φέρτε και το… εργόχειρο σας μαζί.
    Πραγματικά πολύ καλή προσπάθεια να κατοχυρωθούν τα προκαταρκτικά στάδια των διαδικασιών αξιολόγησης και να συμμετέχουν και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων σε μια παράλληλη διαδικασία αξιολόγησης- πειθάρχησης εκτός από αυτή που πάει να επιβληθεί στο κυρίως σώμα της γενικής εκπαίδευσης.
    Δεν γνωρίζουμε τις αιτίες της τελικής αναβολής της συνάντησης των τριών νομών και των πέντε… (κατά κυριολεξία!)ποταμών όμως οι σύλλογοι πρωτοβάθμιας και οι ΕΛΜΕ των αντίστοιχων περιοχών στο βαθμό που επιχειρηθεί εκ νέου συνάντηση πρέπει να βγάλουν ανακοινώσεις και να κηρύξουν τρίωρες στάσεις εργασίας (στα πλαίσια της απεργίας-αποχής από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης) καλύπτοντας τους διευθυντές που θα αρνηθούν να συμμετέχουν.      Επίσης πρέπει να δώσουν το παρόν τους δια ζώσης αποτρέποντας την υλοποίηση αυτού του τόσο «κουλτουριάρικου» σχεδιασμού να κατοχυρωθεί η αξιολόγηση-πειθάρχηση και στην ειδική αγωγή.

   Φυσικά οι Aγωνιστικές Kινήσεις Eκπαιδευτικών δεν παύουν να υπενθυμίζουν πως οι κινήσεις άρνησης δεν αρκούν αλλά θα πρέπει να διαμορφωθεί μία συνολική απεργιακή πρόταση αγωνιστικής διεξόδου από το σύνολο του κλάδου των εκπαιδευτικών μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης στα εργασιακά, σπουδαστικά και δημοκρατικά δικαιώματα στην εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: