Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΑΜΟΥ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΝΤ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΑΜΟΥ

2017 ΔΣ
2018 ΝΤ ΑΔΕΔΥ
Ψήφισαν
152          
ΕΔΡΕΣ
123
 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ
Λευκά
 07

05

Άκυρα
 06

01

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
 21          
(1)
25
(1)
Δημοκρατική Συσπείρωση
 40          
(2)
34
(2)
ΔΑΚΕ
 34           
(2)
34
(2)
ΣΥΝΕΚ
 24            
(1)
9
-
ΠΑΜΕ
 20           
(1)
15
(1)
Την Πέμπτη 24-5-18 έγιναν οι εκλογές της ΕΛΜΕ Σάμου για την ανάδειξη αντιπροσώπων στη συνδιάσκεψη του Νομαρχιακού Τμήματος (ΝΤ) της ΑΔΕΔΥ Σάμου που θα γίνει στα τέλη του επόμενου μήνα. Τη μέρα των εκλογών πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του σωματείου στην οποία οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών προτάσσοντας την ανάγκη μαζικής και αγωνιστικής συμμετοχής στην απεργία της 30/5, ανέδειξαν το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον εργαζόμενο λαό (επίθεση, πόλεμος–ιμπεριαλισμός) και ιδιαίτερα την επίθεση στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. Επεσήμαναν ιδιαίτερα την ξεπουληματική στάση και κατεύθυνση των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και τη στάση στήριξης της επίθεσης από τις ηγεσίες σε ΟΛΜΕ-ΔΟΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να καταπνίξουν τις κινητοποιήσεις που διεκδικούσαν να μην απολυθούν οι αναπληρωτές συμβασιούχοι, και πάλευαν για να κατακτήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Όπως επίσης επεσήμαναν πως ο απολογισμός της τρίχρονης θητείας του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ είναι με ευθύνη της πλειοψηφίας (ΠΑΜΕ) στην απερχόμενη Εκτελεστική Γραμματεία, ένας απολογισμός αποχής και απουσίας ακόμα και από τις 3ωρες στάσεις της ΑΔΕΔΥ, ένας απολογισμός αδράνειας και υποταγής.
Η ΔΑΚΕ επανέλαβε την πάγια τα τελευταία χρόνια τακτική μη παρέμβασης στη ΓΣ και το ίδιο έκαναν και οι ΣΥΝΕΚ. Το ΠΑΜΕ ισχυρίστηκε ότι αφού το ίδιο είναι πλειοψηφία στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ… αυταπόδεικτα το ΝΤ έχει ταξική γραμμή!
Ιδιαίτερη -αρνητική– εντύπωση έκανε η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συσπείρωσης (και προέδρου του σωματείου) ο οποίος καταθέτοντας την προσωπική του θέση δήλωσε ότι δεν θα απεργήσει στις 30/5 γιατί ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ συγκρότησαν τη γνωστή «κοινωνική συμμαχία»! Πρόκειται για μια θέση που αν κάποια ανακλαστικά ενεργοποιεί είναι αυτά της παραίτησης και της υποταγής. Γιατί βέβαια η αναγκαία ρήξη με τους εργατοπατέρες δεν γίνεται προτείνοντας στους εργαζόμενους την απεργοσπασία, αλλά παλεύοντας να γίνει η απεργία δική τους υπόθεση, βήμα ανάδειξης των δικών τους στόχων και συμφερόντων. Στη βάση αυτής της κριτικής οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών κάλεσαν τον πρόεδρο του σωματείου να αποσύρει αυτή την τοποθέτηση η οποία αποτελεί –αντικειμενικά- και βάση πολιτικής νομιμοποίησης των απεργοσπαστικών επιλογών από ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ και ενώ το κράτος και η κυβερνητική πολιτική διώκουν με πολλές μορφές την απεργία και τους απεργούς! Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι συνολικά η Δημοκρατική Συσπείρωση δεν πήρε θέση για την απεργία της 30/5, δηλώνοντας ότι είναι διχασμένη όσον αφορά το ζήτημα της συμμετοχής σε αυτήν!
Σε αυτό το κλίμα δεν είναι καθόλου περίεργο ότι η κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ έφερε τη ΔΑΚΕ στην πρώτη θέση για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, όπως δεν είναι δυσεξήγητη η μείωση της συμμετοχής. Ωστόσο ταυτόχρονα εκτιμάμε ότι το ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα των Αγωνιστικών Κινήσεων επιβεβαιώνει την ύπαρξη μιας «αντίστροφης τάσης» μέσα στους εργαζόμενους. Επιβεβαιώνει την αναζήτηση αντιστάσεων και αγώνων κόντρα στην υποταγή και την «πολύμορφη» αναχώρηση. Επιβεβαιώνει ότι η στάση προώθησης της αγωνιστικής κατεύθυνσης που είχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα  έχει αποδέκτες!
Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που βρέθηκαν δίπλα μας και σε αυτή τη δύσκολη μάχη. Καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει στην απεργία της 30/5 και στην απεργιακή διαδήλωση. Σε αυτές τις μάχες και σε αυτούς τους αγώνες συγκροτούνται οι αναγκαίοι όροι για να σηκώσουμε το κεφάλι απέναντι στους δυνάστες μας, για να κατακτήσουμε τα σωματεία μας και να τα κάνουμε όργανα πάλης ενάντια στο σύστημα και στην πολιτική του.
Σάμος 24-5-18       

Δεν υπάρχουν σχόλια: