Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Ανοιχτή πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη εκπαιδευτικών, την Κυριακή 28/11, 6μμ

 Ανοιχτή πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη, την Κυριακή 28/11, 6μμ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά με όλο το σεβασμό αλλά πραγματικά έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα αυτή τη στιγμή. Και δεν υπάρχει δυστυχώς καμία πρωτοβουλία και καμία πρόταση σε αυτά. Τα κρούσματα στις ηλικίες κάτω των 17 αυξάνονται συνέχεια, η διασπορά του ιού εξαιτίας του 50+1 έχει γίνει πλέον ανεξέλεγκτη, θρηνούμε πλέον από 90 νεκρούς και πάνω τι προτείνετε για όλα αυτά; Πρακτικά εννοώ μη μου αρχίσετε πάλι τα γνωστά για ολιγομελή τμήματα και τέτοια γιατί την ίδια στιγμή τα σχολεία είναι ΑΝΟΙΧΤΑ και αποτελούν ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ενώ κανονικά έπρεπε να είχαν ήδη κλείσει.

Δηλαδή τι μας λέτε ότι παλεύετε για να λυθεί το πρόβλημα της διασποράς μέσα στα σχολεία με τα σχολεία...ανοιχτά και τον ιό να οργιάζει; Σοβαρά τώρα; Τώρα δεν θα έπρεπε τα σχολεία σε όλη τη χώρα να είναι υπό κατάληψη; Τώρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα μέτωπο γονιών-μαθητών-εκπαιδευτικών που να θέτει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση λέγοντας ξεκάθαρα "Ή ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Ή ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"; Αν δεν είναι πρόθυμοι να λύσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τα πολύ σοβαρά ζητήματα (πχ με τα 26 και πάνω παιδιά) τότε ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ και ΚΛΕΙΣΤΑ μέχρι η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια μας. Παλέψατε γι'αυτό; Το ρίξατε σαν αίτημα, το παλέψατε μέσα στις ΕΛΜΕ, το προτείνατε στους συλλόγους γονέων, τα εξηγήσατε αυτά στους γονείς; Το να μου καταγγέλετε τις συγχωνεύσεις τμημάτων σόρρυ αλλά δεν μου λέει τίποτα όταν την ίδια στιγμή αποδέχεσαι αυτά τα παιδιά και οι συνάδελφοι να συνεχίσουν να πηγαίνουν κανονικά για μάθημα είναι σκέτη ΚΟΡΟΪΔΙΑ αυτό.

Από όσο καταλαβαίνω ΟΧΙ είστε υπέρ του να είναι τα σχολεία αυτή τη στιγμή ανοιχτά ενώ γνωρίζετε ότι αυτό ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ. Το ξέρετε ότι υπάρχουν γονείς που φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο; Όχι γιατί είναι αρνητές της μάσκας ή του σελφ αλλά γιατί ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ για τη ζωή του παιδιού τους, της δικιάς τους και των δικών τους ανθρώπων με αυτή την κατάσταση. Αλλά και οι περισσότεροι μην νομίζετε τον ίδιο φόβο έχουν που στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο. Γιατί δεν συμβάλλετε εσείς, οι Παρεμβάσεις κάποιος ρε γαμώτο στο να συγκροτηθεί ένα κίνημα που θα βάλει τέλος σε αυτό το ΈΓΚΛΗΜΑ; Είναι δυνατόν με περισσότερα κρούσματα και 90 νεκρούς κάθε μέρα να μιλάμε για ανοιχτά σχολεία και να πηγαίνουμε κανονικά σαν να μην τρέχει τίποτα;

Με ανατριχιάζει πραγματικά το γεγονός που το αποδέχεστε όλοι σας αυτό το έγκλημα και σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα (από τους δεξιούς της ΔΑΚΕ μέχρι εσάς ενιαίο μέτωπο είστε δυστυχώς), μιλάμε για ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ πολιτών και δεν αντιδράει κανένας σας. Τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα που να πάρει η οργή;

Papillon

Ανώνυμος είπε...

Να διευκρινήσω κάτι για να ξεκαθαρίσω την δική μου θέση προσωπικά είμαι υπέρ του να κλείσουν τα σχολεία αυτή τη στιγμή γιατί δεν υπάρχει κανένας χρόνος για να παρθούν μέτρα όπως σπάσιμο τμημάτων, εκ περιτροπής μαθήματα, διορισμός εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας κλπ) αλλά μαζί με αυτά ταυτόχρονα να εφαρμοστεί ένα ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ με κυριότερο το κλείσιμο καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Επειδή όμως ήθελα να τονίσω και να κριτικάρω την δική σας στάση το έθεσα έτσι: Ή ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Ή ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (που σημαίνει αν δεν μπορείτε να εγγυηθείτε αυτή τη στιγμή την ασφαλή λειτουργία των σχολείων τότε κλείστε τα ή τα κλείνουμε εμείς με καταλήψεις) διότι πολύ απλά ούτε καν αυτό λέτε. Το να επιμένεις να θέλεις ανοιχτά τα σχολεία ακόμη και αν βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια ότι αυτό ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ την κατάσταση και ειδικά έτσι όπως τα κρατάνε ανοιχτά (με το 50+1 και τα πολυπληθή τμήματα) πραγματικά σε κατατάσσει στην ίδια πλευρά με το υπουργείο δεν βλέπω βασικά καμία διαφορά ανάμεσα σε ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, εσάς και την Κεραμέως διότι όλοι είστε υπέρ των ανοιχτών σχολείων αυτή τη στιγμή. Αν τουλάχιστον το θέτατε το ζήτημα όπως το περιέγραψα στο πρώτο μου σχόλιο πάει στο διάολο θα έλεγα οκ τουλάχιστον παλεύουν, πιέζουν για κάτι ακόμα και αν διαφωνούσα αλλά ούτε καν αυτό επιμένετε σχολεία ανοιχτά τελεία και παύλα και ξερό ψωμί. Τι σύμπτωση το ίδιο και ο...Μητσοτάκης.

Papillon