Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Καμία συγχώνευση τμήματος!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε μαζί!
Καμία συγχώνευση τμήματος!

Τρεις μήνες μαθημάτων έχουν συμπληρωθεί και μόνο ομαλά δεν εξελίσσεται η σχολική χρονιά. Μαθητές και εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν μία ακόμα πτυχή της επίθεσης υπουργείου παιδείας και κυβέρνησης. Τα τμήματα της Β’ τάξης του 27ου ΓΕΛ και της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης συμπτύσσονται με αποτέλεσμα ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα να φτάνει τους 27. Ακολουθούν το «παράδειγμα» τμημάτων του 28ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, στο οποίο ήδη φοιτούν στα τμήματα 28 και 29 μαθητές. Αντίθετα, τμήματα του 2ου Γυμνάσιου Μαλακοπής δεν «σπάνε» παρά τις διατάξεις του κανονισμού πυροπροστασίας.
Αυτά είναι λίγα χαρακτηριστικά παραδείγματα. Οι μαθητές έχοντας να αντιμετωπίσουν την υπέρογκη ύλη, την Τράπεζα Θεμάτων και το εξεταστικό σφαγείο των πανελλαδικών με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα. Το μάθημα γίνεται σε ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται μαθητές κυρίως από τα πιο φτωχά στρώματα.

Από την άλλη, στην αξιολόγηση και την εντατικοποίηση της εργασίας τους προστίθενται τα τεχνητά κενά και οι εκπαιδευτικοί τρέχουν στη μέση περίπου της σχολικής χρονιάς να συμπληρώσουν το ωράριό τους σε άλλα σχολεία. Η οργανικότητα χάνει το νόημά της και οι εκπαιδευτικοί γίνονται «λάστιχο» Την ίδια στιγμή αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και αναπληρωτές περιμένουν να διοριστούν.

Το Υπουργείο αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο παρά για την εφαρμογή των νόμων που καταστρατηγούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν ένα κοινό καθήκον: να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους! Αυτό έκαναν πράξη σε πρώτο επίπεδο μαθητές και εκπαιδευτικοί με παραστάσεις διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που πιστή στη γραμμή του Υπουργείου προωθεί τις συγχωνεύσεις.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών στέκονται στο πλάι των αγωνιζόμενων μαθητών και των εκπαιδευτικών. Καταγγέλλουν τις προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητικών κινητοποιήσεων και τις απειλές της Διεύθυνσης για πειθαρχικές διώξεις των εκπαιδευτικών. Να μην γίνει τηλεκπαίδευση σε κανένα σχολείο που τελεί υπό κατάληψη! Μαθητές και εκπαιδευτικοί με τον αγώνα τους να ανατρέψουν την αντιδραστική πολιτική του Υπουργείου!

Μαθητές και καθηγητές δεν είμαστε λάστιχο!

Καμία συγχώνευση τμήματος! Να λειτουργήσουν ολιγομελή τμήματα!

Όχι στην παιδεία των ταξικών φραγμών!

Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα !

Μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται!




Δεν υπάρχουν σχόλια: