Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2007

ΌΛΟΙ στην απεργία στις 15 και 22 Φλεβάρη.

Ο αντίπαλος στριμώχτηκε και διασπάται - ΤΩΡΑ όλοι στον αγώνα!
Όπως ο ξεσηκωμός του Μάη-Ιούνη υποχρέωσε την κυβέρνηση της ΝΔ, να αναβάλλει την κατάθεση- ψήφιση του νέου νόμου πλαισίου, έτσι και τώρα, το μαζικό φοιτητικό-σπουδαστικό κίνημα υποχρέωσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αποσύρει τη στήριξη της στην αναθεώρηση του άρθρου 16! Οι παρατεταμένοι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα, κατορθώνουν αυτό που πριν φάνταζε αδιανόητο!! Αν δεν υπήρχαν, οι γενικές συνελεύσεις, οι καταλήψεις και οι διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων φοιτητών-σπουδαστών, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα είχε ήδη ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ την αναθεώρηση του άρθρου 16, όπως θα είχε γίνει νόμος και το κακόφημο «προσχέδιο» του ΥΠΕΠΘ. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβερνητική πολιτική –με βάση τα συμφέροντα που εκφράζει- αλλά αυτή η στήριξη το απομονώνει ακόμα περισσότερο απ’ το λαό. Η αναδίπλωσή του είναι επιτυχία του κινήματος αλλά- προφανώς- δεν αποτελεί καμία μεταβολή της πολιτικής του. Είναι, επίσης, φανερό ότι η πίεση και το ρήγμα στην αντιδραστική αστική συμμαχία για το 16, βασίστηκε σε όλους τους αγώνες του περασμένου φθινοπώρου, συνολικά, στη λαϊκή συμπαράσταση που εκδηλώθηκε στους αγώνες αυτούς.

Όλα αυτά καθόλου δε σημαίνουν ότι «τέλειωσε» ο αγώνας, ή ότι τώρα «κάποιοι άλλοι» θα αναλάβουν να τον «ολοκληρώσουν»! Το κίνημα δεν αγωνίζεται για να «διορθώσει» το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του, για να δημιουργήσει αυτούς ή εκείνους τους όρους στις διαμάχες των φατριών στο εσωτερικό και μεταξύ των αστικών κομμάτων! Δεν πρέπει να συμμερίζεται τις εκλογικές αγωνίες των αστικών -και όχι μόνο- κομμάτων, δεν έχει ημερομηνία λήξης στις βουλευτικές εκλογές. Δεν μπορεί να χωρά στους υπολογισμούς του επίσημου πολιτικού σκηνικού και στις αντιπολιτευτικές ατάκες των κοινοβουλευτικών διαλόγων.

Οι φοιτητές κάνουν ό,τι μπορούν. Η γενιά για την οποία το σύστημα θριαμβολογούσε πως την είχε κερδίσει είναι, εδώ και μήνες, στους δρόμους. Ωστόσο χρειάζεται να προστεθούν δυνάμεις. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας οφείλουμε να μπούμε στον αγώνα για να μπλοκάρουμε την αναθεώρηση του άρθρου 16. Οι Ομοσπονδίες δε θέλουν. Σταμάτησαν τον Οκτώβρη τον αγώνα και έδωσαν «αγωνιστικό» ραντεβού το Γενάρη –υποτίθεται για να δώσουν όλες τις δυνάμεις για το άρθρο 16. Και τώρα, που δίνεται αυτή η μάχη, κωλυσιεργούν και σπέρνουν τη σύγχυση. Θυμήθηκαν –τώρα!- όλα τα δεκάδες αιτήματα του κλάδου ακριβώς για να μην υπάρχει αιχμή, για να μην υπάρχει κλίμα μάχης. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ξεπεράσουμε τις αναστολές που προκύπτουν από τους χειρισμούς της συνδικαλιστικής ηγεσίας και να μπούμε αποφασιστικά στον αγώνα.

Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες βδομάδες θα ενταθεί το κλίμα συκοφάντησης των αγώνων και της κρατικής καταστολής. Ενώ οι «προληπτικές συλλήψεις» έχουν γίνει σχεδόν καθεστώς πριν από κάθε πορεία.
Είναι –επίσης- σίγουρο ότι, αυτή την περίοδο, διάφορα αντιδραστικά κέντρα που μοιάζουν στριμωγμένα, θα αναζητήσουν «ενδιάμεσες λύσεις». Θα προσπαθήσουν να καλλιεργήσουν στον κόσμο της εκπαίδευσης ένα κλίμα ανακωχής και αναβολής του αγώνα για… αργότερα –όπως συνηθίζουν άλλωστε.
Πρέπει να συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Τώρα και όχι αύριο, πρέπει να κλιμακωθεί ο αγώνας. Τώρα, το κίνημα της εκπαίδευσης πρέπει να εκμεταλλευτεί την αποσυσπείρωση του αντιπάλου και το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον κόσμο που αγωνίζεται για να ματαιωθούν τα σχέδια του συστήματος σε σχέση με το χτύπημα της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΟΧΙ στο ΝΟΜΟ-ΠΛΑΙΣΙΟ για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ
Στις 15 και 22 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Τοπική διαδήλωση, Τρίτη 13/2, 7 μμ, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς
Μεγάλο συλλαλητήριο, Πέμπτη 15/2 στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: