Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ στην παράσταση της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, Παρασκευή 1/10, 1 μμ, Δ/νση Β'Βάθμιας Πειραιά


Ο εμπαιγμός και η επίθεση κλιμακώνονταιΚυβέρνηση – περιφέρεια – διεύθυνση Πειραιά και γραφείο επαγγελματικής εργάζονται άοκνα για την πλήρη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας

Να συνεχίσουμε! ΟΛΟΙ στην παράσταση της ΕΛΜΕ, Παρασκευή 1/10, 1μμ, Δ/νση Β’Βάθμιας (δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας – τρίωρη για τα νησιά)


Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε έναν πραγματικό εμπαιγμό του «τριγώνου» Υπουργείο – Περιφέρεια – Διεύθυνση Πειραιά. Η διεύθυνση εκμεταλλεύτηκε το μικρό διάλειμμα των κινητοποιήσεων για να προχωρήσει σε μια σειρά αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις, αλλά και να ξεμπερδεύει στα γρήγορα με το υποτιθέμενο «συναδελφικό» προφίλ που ήθελε να λανσάρει όταν πιεζόταν από την παρουσία αρκετών δεκάδων συναδέλφων.

1. Μετά από απανωτές παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ περιορίστηκαν τα τμήματα με πάνω από 25 παιδιά, αλλά συνεχίζουν ακόμα να υπάρχουν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πολλά από τα κενά που δημιουργήθηκαν με το άνοιγμα τμημάτων «κρύφτηκαν» από τις λίστες των κενών για να διαιωνιστεί η γνωστή αθλιότητα να κρύβονται τα κενά και να δίνονται κάποια στιγμή με τον τρόπο που θέλει η διεύθυνση.

2. Πολλά τμήματα ειδικοτήτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης επιδιώκεται να κλειστούν/συγχωνευτούν για να μην προκύψει το φοβερό αμάρτημα (ελέω ΕΕ και ΔΝΤ) να χρειαστεί πρόσληψη συναδέλφων αλλά και για να διογκωθούν τεχνητά οι υπεραριθμίες εκπαιδευτικών, γεγονός που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση επικοινωνιακά σε μια επόμενη φάση για να προωθήσει το ζήτημα των μετακινήσεων σε άλλη περιοχή.

3. Οι μετακινήσεις στην πρωτοβάθμια έγιναν με τη μορφή του «αποφασίσομεν και διατάσσομεν» πριν τη δημοσιοποίηση των κενών στη Δευτεροβάθμια. Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι στους συναδέλφους αυτούς δε δόθηκε καν η δυνατότητα να δηλώσουν σχολείο προτίμησης στη δευτεροβάθμια και ενώ η πρωτοβάθμια δεν τους είχε τοποθετήσει. Η «ευελιξία» δευτεροβάθμιας – πρωτοβάθμιας - ΙΕΚ βαθαίνει ακόμα περισσότερο την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και παραπέμπει σε μια εφιαλτική πραγματικότητα όπου οι εργαζόμενοι θα τοποθετούνται όπου, όταν, για όσες ώρες θέλει το κράτος. Η τοποθέτησή τους σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη τα μόριά τους, ενώ το κλιμακωτό ωράριο ανατράπηκε αφού το υπουργείο τους αναθέτει ενιαία 21 ώρες.

4. Οι παρεμβάσεις για τα 25άρια τμήματα ανέδειξαν με ένταση το κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει σε περιοχές του Πειραιά. Πάνω από 100 τμήματα ξεπερνούν το όριο των 25 μαθητών λόγω έλλειψης αιθουσών. Κάποια σχολεία έχουν το σύνολο σχεδόν των τμημάτων τους με 30 παιδιά!

5. Σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και η άθλια προπαγανδιστική εκστρατεία κυβερνητικών παραγόντων και διάφορων πλούσια αμοιβόμενων μεγαλο-«δημοσιογράφων» ενάντια στην ΕΛΜΕ Πειραιά αλλά και απειλές για διώξεις τόσο του σωματείου όσο και συλλόγων διδασκόντων. Στην ίδια γραμμή –και μάλλον κατόπιν άνωθεν οδηγιών-ο Διευθυντής ΔΕ Πειραιά, ο οποίος –με έναν αξιοθρήνητο βοναπαρτισμό- προσπαθεί να εμπεδώσει μια πραγματικότητα ότι θα δέχεται μόνο τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και αυτά κατόπιν ραντεβού! Ενώ στην τελευταία παράσταση της ΕΛΜΕ τόλμησε να απειλήσει συναδέλφισσα με πειθαρχικό γιατί δεν του άρεσε το ύφος της! Η αποτυχημένη προσπάθειά του να απολογηθεί για το μέχρι τώρα πλούσιο έργο του ως εντολοδοόχου και εφαρμοστή της πολιτικής της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, πρέπει να απαντηθεί από την ένταση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.
Το σύνολο των παραπάνω ζητημάτων ενιαιοποιούνται κάτω από τη γενική γραμμή των περικοπών, του ακριβού και εχθρικού σχολείου για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και των περικοπών. ΟΛΑ στη γραμμή του μνημονίου. ΟΛΑ πρέπει να αντιμετωπιστούν με συλλογικό και αγωνιστικό τρόπο.
Κάθε στιγμή εφησυχασμού δίνει στην κυβέρνηση το χώρο να κλιμακώσει την επίθεσή της. Κάθε στιγμή αγωνιστικής ενεργοποίησης αποτελεί το μόνο παράγοντα υπεράσπισης των βασικών δικαιωμάτων μας.

Καμία σύμπτυξη τμημάτων – καμία συγχώνευση σχολείων. Κανένα τμήμα πάνω από 25 παιδιά
• Να μην κλείσει κανένα τμήμα στην Τεχνική Εκπαίδευση
• Όχι σε υποχρεωτικές τοποθετήσεις στην Πρωτοβάθμια – Ανάκληση των τοποθετήσεων που έχουν γίνει – συμμετοχή και των συναδέλφων αυτών στις τοποθετήσεις των ημερών αυτών – Ωράριο και δικαιώματα που έχουν κατοχυρωθεί στη δευτεροβάθμια και στους συναδέλφους που μετακινήθηκαν
• Να κατασκευαστούν άμεσα νέες αίθουσες όπου έχει προκύψει ανάγκη
• Όχι στις μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε άλλη περιοχή - Καμία υποχρεωτική υπερωρία.
• Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα.
• Οικονομικές διευκολύνσεις για τους συναδέλφους στα νησιά.
Κάτω τα χέρια από το σωματείο και τις κινητοποιήσεις του. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα όλων των συναδέλφων στην έκφραση γνώμης και στη συνδικαλιστική και συλλογική δράση

Δεν υπάρχουν σχόλια: